Delaney efter brandkamp: Har savnet lidt mere mandfolk i spillet

Det var en særdeles tilfreds Thomas Delaney, der efter kampen roste stemningen i Parken, som han mener, hjalp holdet til sejr mod Polen

To af de bedste i kampen mod Polen. Foto: Lars Poulsen
To af de bedste i kampen mod Polen. Foto: Lars Poulsen

Den danske midtbanespiller Thomas Delaney var tilbage på sin gamle hjemmebane, da det danske landshold fredag aften slog verdensranglistens nummer fem med hele 4-0.

Midtbaneprofilen åbnede selv scoringen, da der var spillet 16 minutter efter et perfekt hjørnespark fra en af kampens anden store profiler – Christian Eriksen. Det var første landskampsmål for den tidligere FCK’er.

Delaney var uden tvivl en af Danmarks bedste, og fansene i Parken kårede da også Werder Bremen-spilleren som kampens spiller, selvom det burde have været Eriksen.

Netop fansene, der skabte en glimrende stemning under hele kampen, høster roser fra Delaney, der selv storspillede.

- Det var fantastisk. Det er sådan noget, vi lever for. Som professionel fodboldspiller skal man kunne præstere for 3.000 og 50.000, men det gør bare en forskel for os at have en fyldt Parken, som støtter os, når vi gør det godt.

Han mener også, at landsholdet har haft brug for at mærke fansenes støtte, mere end tilfældet har været tidligere i VM-kvalifikationen.

- Det giver os et kæmpe boost med et fyldt stadion, og vi har haft brug for det her. Vi har haft brug for et skub, og i dag rev de os og skubbede os fremad.

Savnet mere hjerte
Polen og deres stjerneangriber Robert Lewandowski blev holdt fra fadet under hele kampen takket være en suveræn holdindsats, der blev toppet med en stærk fight over hele linjen. Ifølge Thomas Delaney var det vigtigt at vise tilskuerne, at der var vilje og gejst i truppen.

- Det gik rigtig godt, vi fik hjertet lidt mere med. Vi har savnet lidt mere mandfolk i spillet, og det fik vi vidst i dag.

Den danske Werder-stjene er heller ikke i tvivl om, at sejren vil give holdet et løft frem mod kampen i Armenien. Men selv om holdet leverede en sublim præstation og virkede til at have fundet vejen til at udløse det potentiale, der er i truppen, vil han ikke udelukke, at taktikken kan se helt anderledes ud på mandag.

- Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert på den lange bane. Det er ikke sikkert vi spiller sådan her på mandag.

Montenegro pligtsejrede i Astana mod Kasakhstan, og derfor ligger de fortsat treer i Danmarks VM-kvalifikationsgruppe. Danmark er dog på 13 point efter fredagens sejr, og ligger dermed á point med Montenegro. Polen topper fortsat gruppen med 16 point.

Polsk sportsavis helt i kulkælderen: Vi var hjælpeløse