Derfor dropper Hareide FCK-komet

- De unge skal lære og uddanne sig, men også gøre sig fortjent til at komme på landsholdet, påpeger landstræneren, der også mener, at ingen af de etablerede har spillet sig af

Robert Skov kommer ikke på landsholdet endnu. Åge Hareide mener, at han og eksempelvis Jacob Bruun Larsen har bedre af at udvikle sig på U21-landsholdet. Foto: Henning Bagger.
Robert Skov kommer ikke på landsholdet endnu. Åge Hareide mener, at han og eksempelvis Jacob Bruun Larsen har bedre af at udvikle sig på U21-landsholdet. Foto: Henning Bagger.
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Jacob Bruun Larsen og Robert Skov er to af de brandvarme U-21 talenter, som står på spring til Åge Hareides landshold.

Men nordmanden har fravalgt de to talenter på trods af fint spil den seneste måned på deres klubhold til de kommende kampe mod Wales og Irland senere på måneden.

Det har han gjort af flere grunde, men først og fremmest fordi han ikke mener, at de etablerede navne i landsholdstruppen har spillet sig af.

- Når du er et ungt talent skal du lære at spille på et højt, internationalt niveau. Så du Robert Skov mod Slavia Prag, siger Åge Hareide med henvisning til, at et par gode præstationer i Superligaen ikke er nok for FCK-spillerne til at ramme landsholdstruppen.

- De unge spillere som Robert Skov, Jacob Bruun Larsen, Philip Billing, Rasmus Nissen og Joachim Andersen skal lære og udvikle sig på U21-landsholdet.

- De skal nok blive aktuelle til A-landsholdet på et tidspunkt, men det er vigtigt, at de har tålmodighed og lærer gamet før de kommer med. Og så skal de altså være bedre end dem vi i forvejen har på holdet, forklarer Åge Hareide.

Jacob Bruun Larsen har spillet fine kampe for Dortmund, men han er endnu ikke klar til landsholdsdebut, mener Åge Hareide. Foto: Tobias Schwarz, Ritzau Scanpix
Jacob Bruun Larsen har spillet fine kampe for Dortmund, men han er endnu ikke klar til landsholdsdebut, mener Åge Hareide. Foto: Tobias Schwarz, Ritzau Scanpix
 

Talenter skal spille EM

FC Københavns cheftræner, Ståle Solbakken, har slået på tromme for, at Robert Skov ikke skal spille U21-EM næste sommer. Men den vurdering er landstræneren slet ikke enig i.


- De unge spillere, som Niels Frederiksen har brugt på sit U21-hold skal også spille EM næste sommer. Det er en god del af deres fodbolduddannelse, mener Åge Hareide.

- Når du samtidig ser vores landsholdstrup skal de have specielle kvaliteter for at konkurrere med dem vi har i truppen. Det giver ingen mening for de helt unge at være med i vores trup, hvis de sidder yderst på bænken, når de kan spille en stor rolle på U-21-landsholdet. Det handler om at blive uddannet til at spille på landsholdet, pointerer han.

På trods af, at Åge Hareide forsikrer, at Jacob Bruun Larsen og Robert Skov samt de øvrige talenter på spring til landsholdet skal spille EM til sommer, udelukker det på ingen måder, at en eller flere af de talenter før EM-slutrunden får debut på det rigtige landshold.

I øvrigt har både Andreas Christensen og Kasper Dolberg alderen til stadig at optræde på U21-landsholdet, men de to kommer ikke til at spille U21 EM for Danmark næste sommer. De er allerede etableret i landsholdsregi.

Åge Hareide har i første omgang udtaget 21 spillere til de to kampe mod Wales og Irland. Senere på ugen udtager han yderligere to spillere. Der er tale om en forsvarsspiller, hvor Andreas Bjelland og Nicolai Boilesen er blandt kandidaterne, samt en offensiv spiller. Det kan sagtens være en angriber.

Hareide: 'Bendtner er velkommen på landsholdet'

Dårligt nyt til Hareide: Simon Kjær må holde pause

Hareide må undvære stor profil

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind