Derfor gik Agger til angreb på DBU

Analyse: Landsholdets anfører gør aldrig noget, der ikke er velovervejet

Det var velovervejet, da Daniel Agger skældte ud på DBU-toppen og tog Morten Olsen i forsvar efter sejren over Serbien i juni. (Foto: Lars Poulsen)
Det var velovervejet, da Daniel Agger skældte ud på DBU-toppen og tog Morten Olsen i forsvar efter sejren over Serbien i juni. (Foto: Lars Poulsen)

Dem, der tror, at Daniel Aggers verbale angreb mod DBU-toppen ikke var velovervejet og meget gennemtænkt, kender ham ikke.

Daniel Agger tænker altid, før han taler.

Da han holdt sin tale 13. juni efter 2-0 sejren over Serbien, var det ikke en pludselig indskydelse, han fik.

Landsholdets anfører gør ikke noget uforberedt eller tilfældigt.

Se også: Aggers hemmelige tale: Skælder ud på DBU-toppen

Det var opsparet utilfredshed med det, der det seneste år har foregået under den nye ledelse i DBU. Primært to væsentlige emner: DBU's generelle behandling af Morten Olsen og den totale isolation af ham samt forårs-konflikten om lønforhandlingerne med landsholdsspillerne.

Den måde DBU tacklede uoverensstemmelserne med Spillerforeningen på, var Agger tydeligvis utilfreds med. Det gav han også udtryk for i foråret under konflikten. Han var frustreret på DBU over, at unionen ikke accepterede, at landsholdsspillerne kun ville forhandle en kollektiv aftale.

'Han pakker ikke noget ind'
Gennem den månedlange konflikt i februar-marts virkede Agger frustreret over, at småligheden herskede i DBU.

Men i modsætning til så mange mennesker, er Daniel Agger ikke konfliktsky eller gemmer på opsparet utilfredshed. Han fortæller tingene direkte til de mennesker, han er uenig eller utilfreds med.

Han kalder en spade for det, den er. Han pakker ikke noget ind.

De fleste vil mene, at det er logisk, at en anfører bakker sin træner op. Det usædvanlige i det her forløb er, at det sker i så stort et forum, hvor der måske var 40-50 mennesker til stede i Parken den sommeraften i juni. Og det tilmed skete direkte foran Morten Olsens arbejdsgiver, DBU.

Daniel Agger står tilbage, som en rigtig leder. Anføreren, der tør, hvor andre tier!

2 kommentarer
Vis kommentarer