Derfor hader Mourinho skandaledommeren i Parken

Martin Atkinson dømmer Danmark-Sverige, men i Premier League har han blandt andet leveret en kandidat til ligaens dårligste dommerpræstation nogensinde

José Mourinho er bestemt ikke vild med Martin Atkinson, der dømmer Danmark-Sverige tirsdag (Foto: AP)
José Mourinho er bestemt ikke vild med Martin Atkinson, der dømmer Danmark-Sverige tirsdag (Foto: AP)

Når Danmark og Sverige spiller EM-brag tirsdag aften, så er det Premier League-dommeren Martin Atkinson, der fløjter.

Umiddelbart en solid og rutineret dommer, men spørger man José Mourinho, så har han nok ikke de bedste anbefalinger af Atkinson.

Portugiseren har et anstrengt forhold til mange dommere, men Atkinson er alligevel en af de øverste på Mourinhos hadeliste.

Tilbage i februar var Mourinho rasende på Atkinson efter Chelseas 1-1-kamp mod Burnley, hvor han i fire afgørende situationer var uenig med dommeren.

- Du vil have en som er konsekvent på den rette måde. Hvis du har en advokat, der har tabt 15 sager ud af 15, så vil du ikke have den advokat, lød det blandt andet fra Mourinho.

- Jeg kan ikke forestille mig, at de fire hændelser er åbne for fortolkning. Matic' karriere kunne have været ovre, sagde Mourinho (se de fire fejldomme i tv-klippet over artiklen).

- Mr. Atkinson så intet. Han fortalte mig, at han ikke havde chancen for at se på tv, sagde Mourinho.

Mourinho tager sig til hovedet over Martin Atkinson (Foto: AP)
Mourinho tager sig til hovedet over Martin Atkinson (Foto: AP)
 

 

Dårligste dommerpræstation nogensinde?
FA besluttede efterfølgende, at Atkinson ikke skulle dømme kampe i den efterfølgende Premier League-runde, og der var voldsom kritik af Atkinson - blandt andet fra den tidligere engelske dommerchef Keith Hackett.

- Atkinson var meget, meget dårlig. Jeg har på min blog stillet spørgsmålet 'var det den dårligste dommer-præstation nogensinde i Premier League?', fortalte Hackett til Talksport.

- Jeg tror, at han var træt. Han havde Schalke-Real Madrid i midtugen, og han skulle ikke have været i kamp lørdag, sagde Hackett.

- Mourinho havde ret. Fire store fejldomme i den kamp, og selvfølgelig var Barnes forfærdelige tackling på Matic den værste. Det er, hvad dommere får betaling for, og det er, hvad en professionel dommer skal være i stand til at opdage og straffe, sagde Hackett.

José Mourinhos Chelsea blev snydt gevaldigt mod Burnley i februar (Foto: AP)
José Mourinhos Chelsea blev snydt gevaldigt mod Burnley i februar (Foto: AP)
 

Så kender vi ham igen: Mourinho raser over dommerne

- Jeg kan ikke erindre en så dårlig indsats. Tidligere i sæsonen havde Atkinson en anden dårlig indsats, men denne her topper det, sagde Hackett, der også blev bakket op af den tidligere topdommer Graham Poll.

- Mourinho gør opmærksom på fire fejldomme, og han har ret i, at Atkinson tager fejl i alle fire episoder, men han missede også et straffe til Burnley, som Mourinho bare ikke har nævnt, lød det fra Poll.

- At misse både straffe og tacklingen fra Barnes er uacceptabel, lød det fra Poll, der understregede, at han normalt ellers ikke giver Mourinho ret i meget.

Se de fire vilde fejldomme i tv-klippet over artiklen

Krigen mellem Mourinho og Atkinson gentog sig, da Chelsea i august tabte med 0-3 til Manchester City, hvor Mourinho ville have haft mindst to udvisninger til modstanderne.

- De skulle være sluttet kampen med ni mand, for Fernandinho burde have haft rødt kort. Og i det 80. minut helt ude af kontekst leverede Yaya Toure et klart andet frispark til hans andet gule kort, sagde Mourinho.

Igen i september var Mourinho ude efter Atkinson.

- Jeg kender godt Mr. Atkinsons slags. Han stopper kampen og giver tid. Han taler for meget, og han har lange samtaler med spillerne, sagde Mourinho i september efter kampen mod Newcastle.

Martin Atkinson har også givet Mario Balotelli rødt kort (Foto: AP)
Martin Atkinson har også givet Mario Balotelli rødt kort (Foto: AP)

FCK-svenskers advarsel: Ståle elsker at håne

Mourinho er ikke den eneste, der har været ude efter Atkinson. Efter en kamp mellem Arsenal og Tottenham i februar langede Wenger også ud efter Atkinson.

- Jeg var ikke tilfreds med dommeren. Jeg følte, at han som os ikke var på sit bedste, sagde Wenger. Også i sidste uges kamp mellem Arsenal og Tottenham var Atkinson dommer, og her leverede dommeren også en skidt indsats.

Også Alex Ferguson var i sin tid efter Martin Atkinson. Det skete blandt andet i 2011 efter et nederlag til Chelsea.

- I så stor en kamp ønsker man en fair dommer, men...Du håber, at du får en meget stærk dommer i sådan en kamp, men det fik vi ikke, sagde Ferguson og fik en efterfølgende en bøde på 300.000 kroner for udtalelserne.

Martin Atkinson har i denne EM-kvalifikation dømt en enkelt kamp i Danmarks gruppe. Det var den afbrudte kamp mellem Serbien og Albanien. I sommer dømte han også Europa League-finalen mellem Sevilla og Dnipro, mens hans seneste kamp i Parken var FC Københavns sejr mod Galatasaray.

Episoden i februar vakte opsigt (Foto: AP)
Episoden i februar vakte opsigt (Foto: AP)

Efter Paris-tragedien: Her er risikoen ved EM 2016

Svenskerne ærgrer sig: Olsen var færdig som landstræner

Atkinson har også mod - her viser han Steven Gerrard ud efter 40 sekunder: