Derfor missede Blatter VM-finale: Jeg er bange for at blive arresteret

Sepp Blatter er bange for at rejse ud af Schweiz, idet han frygter at blive arresteret

TV: Se højdepunkter fra den ekstremt underholdende VM-finale - uden Blatter (video: SNTV)

Det meste af fodbold-Europa jublede stort, da Sepp Blatter meddelte sin afgang i FIFA. Præsidenten er havner i et sandt stormvejr med anklager om korruption, bestikkelse og utrolige forhold, mens hovedpersonen selv erklærer sig uskyldig.

Alligevel er Sepp Blatter bange for konsekvenserne, hvis han rejser ud af Schweiz. Af samme grund deltog hovedpersonen ikke, da VM-finalen for kvinder blev afviklet i Canada:

USA er de nye verdensmestre med 5-2-sejr over Japan. (Foto: AP) Landsholdsfodbold USA vinder VM: Lammer Japan med fire lynmål

- Det er ikke fordi, de har noget konkret på mig. At jeg ville blive arresteret ville dog blive en massiv ting i offentligheden. Indtil alt er blevet afklaret, tør jeg ikke tage den risiko at rejse ud. Efter den tsunami der har været, har jeg brug for lidt tid til at slappe af. At tvivle på sig selv er den værste fjende, du kan have, men jeg tror på det, jeg gør, siger Sepp Blatter til Welt am Sonntag.

Den afgående FIFA-præsident understreger samtidig, at han ikke har ambitioner om at genopstille i FIFA, men er fortsat en smule kryptisk:

Landsholdsfodbold Blatter giver Frankrig og Tyskland skylden for Qatar-VM

- Det er ikke min hensigt at genopstille i FIFA. Men jeg må sige, at jeg er her for at kæmpe. Ikke for mig selv men for FIFA. Kritikken rammer mig ikke, men det gør den had, der er mod mig. Jeg fornemmer, at misundelse er vendt til had, og det gør ondt. Jeg er bange for de mennesker, der forsøger at ødelægge FIFA. Jeg har dog ikke noget at frygte på grund af mit arbejde for FIFA, understreger Sepp Blatter.

Laura Bassett i jubel efter sit forfærdelige selvmål i semifinalen mod Japan. (Foto: AP) Landsholdsfodbold VM-skurken jubler igen: Britisk triumf

Sepp Blatter har siden sin tilbagetræden været yderst kryptisk omkring en mulig genopstilling til rollen som præsident. En mulighed som talsmænd for FIFA dog helt har udelukket.

Du kan se højdepunkter fra finalen i toppen af artiklen

Blatter er stadig leder af en organisation som minder stærkt om mafiaen. Foto: AP Jan Jensen FIFA-fallit: Skurkene står i kø i fodbold-forbundet

 

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

11 kommentarer
Vis kommentarer