Derfor scorer Danmark mange mål: Her er Åges nye angrebs-trick

- Spillerne har taget godt mod mine ideer og vi er kommet langt på kort tid, mener Åge Hareide, som kræver afslutning inden for 12 sekunder

Åge Hareide i samtale med Christian Eriksen. Landstræneren kræver afslutning af spillerne inden for 12 sekunder efter bolden er erobret. (Foto: Lars Poulsen)
Åge Hareide i samtale med Christian Eriksen. Landstræneren kræver afslutning af spillerne inden for 12 sekunder efter bolden er erobret. (Foto: Lars Poulsen)

Danmark har scoret 13 mål i fem kampe og fået en helt ny start under Åge Hareides ledelse.

Systemet er nyt, flere af spillerne optræder i nye positioner og stilen er helt anderledes i forhold til tidligere. Danmark spiller meget mere direkte og aggressivt. Der er to angribere og ofte mange flere spillere i modstandernes straffesparksfelt.

Scoringen til 2-0 mod Liechtenstein var et skoleeksempel på den måde, Danmark skal spille på i fremtiden. Modstanderen blev presset højt på banen, bolden blev erobret og der blev afsluttet meget hurtigt.

- Vi skal helst afslutte inden for 12 sekunder, efter vi har erobret bolden. Min filosofi er, at vi skal udnytte den plads, der vil være efter vi har erobret bolden, fordi modstanderen ikke kan nå at organisere sig, forklarer Åge Hareide.

Han er meget tilfreds med, hvor langt landsholdet allerede er kommet på det halve år, han har stået i spidsen for holdet.

- På meget kort tid føler jeg, vi er, hvor vi skal være. Det er en fantastisk god og homogen gruppe at arbejde med. Jeg tror, vi får resultater med de her spillere, påpeger Åge Hareide.

Siden Hareide er kommet til har unge spillere som Andreas Christensen, Jannik Vestergaard og Viktor Fischer fået markante roller på landsholdet.

Mod Liechtenstein var der kun én spiller over 30 år i startopstillingen – William Kvist.

- Nogle gange kan man som træner være bekymret, hvis du har for mange unge spillere. Et landshold er ikke et udviklingshold. Men se på den gruppe her. De unge optræder i Bundesligaen, i La Liga, Premier League og den franske liga.

- Det her landshold kommer til at blive meget stærkt forud for EM 2020, fordi de unge spillere vil have meget mere erfaring på det tidspunkt. Hvis vi i mellemtiden kan spille os til VM i Rusland vil det være fantastisk, påpeger landstræneren.

Nicolai Jørgensen scorede to gange, da Danmark slog Liechtenstein 5-0. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Overbevisende sejr: Dansk legestue

Allan Olsen Så er legetimen slut, Åge!

Viktor Fischer har grebet chancen på landsholdet og ligner en sikker starter søndag mod Armenien. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Fischer: Nu trives jeg bedre på landsholdet

Frederik Rønnow havde en stille aften i Horsens. (Arkivfoto: Jens Dresling) Landsholdsfodbold Stolt Rønnow er klar til at tage over for Schmeichel

44 kommentarer
Vis kommentarer