Derfor tager Hareide ikke Brøndby-stjerne med til VM

- Michael Krohn-Dehli har erfaring og det er vigtigt i en VM-trup, derfor er han med i truppen, begrunder Åge Hareide, der dermed har fravalgt Christian Nørgaard 

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Åge Hareide har udtaget sin VM-trup på 35 spillere, men hele truppen kommer ikke på noget tidspunkt til at træne sammen i Helsingør.

Truppen skal barberes ned to gange undervejs inden VM-truppen 11. juni rejser til Rusland.

28. maj bliver 11 spillere sorteret fra. Landstræneren udtager den endelige VM-trup 4. juni, hvor de 23 navne skal indsendes til FIFA.

- Vi skal ikke til VM bare for at deltage. Motivation, friskhed og loyalitet betyder meget, når jeg skal udtage min endelige VM-trup, pointerer landstræneren, der stadig er i tvivl om et par pladser i truppen.

En af de pladser, hvor landstræneren endnu ikke har besluttet sig, er rollen som reserve for Jens Stryger Larsen på venstre back. Her er både Riza Durmisi, Jonas Knudsen og Nicolai Boilesen med i den 35 mands store trup.

Rutine vigtigt
Den største overraskelse i VM-truppen er, at landstræneren ikke har fundet plads til Brøndbys Christian Nørgaard. Han har været den mest markante profil på den defensive midtbane i sæsonen. Men 24-årige Nørgaard er valgt fra til fordel for Michael Krohn-Dehli.

- Krohn-Dehli har gjort det godt i La Coruna, og han er en erfaren spiller. Det er vigtigt med erfaring, når du skal spille VM. Derfor er han med i bruttotruppen, forklarer Åge Hareide, der anerkender, at Christian Nørgaard har haft en fin sæson for Brøndby.

- Vi valgte rutinen i det her tilfælde, påpeger Åge Hareide, der understreger, at en spiller som Christian Nørgaard skal bygges op til fremtidens landshold.

Zohore kan vise sig frem
Rutinen for udtagelse var ikke afgørende for valget af Robert Skov, Mathias Jensen og Kenneth Zohore, er de eneste tre spillere i den 35. mands store trup som ikke noteret for landskampe. Det bliver dog kun Kenneth Zohore, der får muligheden for at vise sig frem i træningslejren forud for truppen skæres ned til 24 spillere.

Kenneth Zohore er nemlig med i dagene 23.-25. maj, hvor han får lejlighed til at vise sine kvaliteter overfor landstræneren.

Cardiff-bomberen er under alle omstændigheder gardering, hvis Andreas Cornelius ikke bliver sin skade i baglåret kvit eller en af de øvrige faste angribere.

- Kenneth er en stor, fysisk stærk angriber, som også er en god opspilsstation, siger landstræneren om Kenneth Zohore.

Mathias Jensen og Robert Skov er også i truppen, men de ender med at blive sorteret fra, inden de skal møde i landsholdslejren. De er ikke med de tre første dage, fordi Superligaen først slutter 21. maj.

Når den endelige trup udtages vil den bestå af tre målmænd, otte forsvarsspillere, seks midtbanespillere og seks angribere.

Husk, at du kan følge Christian Nørgaard og Brøndbys guld-duel mod FCM live på ekstrabladet.dk klokken 19...

Her er Hareides VM-køreplan

23.-25. maj: Landstræneren samler en trup på 22 spillere, der i tre dage skal træne sammen i Helsingør. Blandt dem, der møder frem i lejren er Christian Eriksen, Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Thomas Delaney, Pierre Emile Højbjerg, Kenneth Zohore.

28. maj: Truppen skæres ned fra 35 til 24 spillere. Flere spillere, der blev forhåndsudtaget risikerer slet ikke at have trænet med. Det gælder eksempelvis Robert Skov, Daniel Wass og Mathias Jensen, der er blandt de 13 spillere som ikke er med i træningslejren de første tre dage.

2. juni: Testlandskamp mod Sverige i Stockholm.

4. juni: Efter landskampen mod Sverige 2. juni skal landstræneren to dage senere offentliggøre den endelige VM-trup på 23 navne.

9. juni: Testlandskamp mod Mexico i Brøndby.

Frem til 15. juni: Danmark kan foretage én udskiftning i truppen, hvis der blandt de 23 udtagne er sket en alvorlig skade i træningslejren før VM – altså fra den endelige udtagelse til dags dato.

De 35 navne – de fremhævede navne er dem, der er med i træningslejren de 23.-25. maj:

Frederik Rønnow, Jesper Hansen, Jonas Lössl, Kasper Schmeichel, Andreas Bjelland, Andreas Christensen, Henrik Dalsgaard, Jannik Vestergaard, Jens Stryger Larsen, Jonas Knudsen, Mathias Zanka Jørgensen, Nicolai Boilesen, Peter Ankersen, Riza Durmisi, Simon Kjær, Christian Eriksen, Daniel Wass, Lasse Schöne, Lukas Lerager, Mathias Jensen, Michael Krohn-Dehli, Mike Jensen, Pierre Emile Højbjerg, Thomas Delaney, William Kvist, Andreas Cornelius, Kasper Dolberg, Kenneth Zohore, Martin Braithwaite, Nicklas Bendtner, Nicolai Jørgensen, Pione Sisto, Robert Skov, Viktor Fischer, Yussuf Poulsen

 

Foto: All Over Press Fransk fodbold Kig her, Hareide: Dansk angriber rammer topform

Arkivfoto: All Over Press Spansk fodbold VM-klar Kjær scorer i comeback

Christian Eriksen blev den helt store helt, da han leverede et hattrick mod Irland og sparkede dermed Danmark til VM. Foto: /ritzau/Lars Poulsen Sport og Spil Her er din VM-trup, Åge: Disse spillere skal bringe hæder til Danmark

172 kommentarer
Vis kommentarer