Annonce:
Annonce:

Derfor venter Hareide: Bendtner udsætter landsholdsudtagelse

Landstræneren vil gerne se Bendtners første duel mod Ajaxs Kasper Dolberg, inden han sætter navne på sin landsholdstrup - Michael Krohn-Dehli bejler kraftigt til et comeback

Se Bendtners drømmemål.
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Ni scoringer i den norske liga for suveræne Rosenborg har bragt Nicklas Bendtner på rette kurs. Nu spiller han fast på et tophold og har genfundet målformen, selv om det foregår i en liga på et lidt lavere niveau.

Værsgo' - her er den: Bendtners drømmescoring alle taler om

Men er han på nuværende tidspunkt parat til et comeback på landsholdet?

- Nicklas er ved at være der, hvor han skal være, siger Åge Hareide, der live var på plads og så Nicklas Bendtner fornemme scoring mod Molde forleden. Han så også angriberen i opgøret mod Celtic, hvor Rosenborg tabte 0-1.

Annonce:

Det var meningen, at Åge Hareide torsdag skulle udtage landsholdstruppen til kampene mod Polen og Armenien, men han har udsat sin beslutning til mandag, så han kan nå at få et aktuelt indtryk med fra torsdagens Europa League-duel mellem Kasper Dolberg og Nicklas Bendtners klubber – Ajax mod Rosenborg.

Kan nå at se flere i kamp
Fordelen ved at flytte udtagelsen er desuden, at landstræneren kan nå at få et indtryk fra første spillerunde i Serie A, La Liga og Bundesligaen samt Lukas Leragers kamp for Bordeaux mod Lyon lørdag aften.

Åge Hareide vil ikke på nuværende tidspunkt garantere Nicklas Bendtner en plads i truppen til kampene mod Polen og Armenien.

- Vi er stærkt besat på de offensive positioner. Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg, Nicolai Jørgensen, Andreas Cornelius og ikke mindst Christian

Eriksen har gjort det godt. Men det er positivt med ekstra konkurrence. Derfor glæder jeg mig over Nicklas Bendtners aktuelle form, siger landstræneren.

Han sender sin assistent, Jon Dahl Tomasson, til Amsterdam på torsdag, hvor Rosenborg er på besøg i den første af to afgørende kval-kampe til Europa League-gruppespillet.

Annonce:

- Jeg vil selv se returkampen i Norge i næste uge, påpeger Åge Hareide.

Møder i England
Den seneste tid har Åge Hareide rejst en del rundt i England, hvor han har holdt møder med Christian Eriksen og Kasper Schmeichel, men han fik i sidste weekend også set Simon Kjær og Michael Krohn-Dehli i kamp for Sevilla mod Everton.

- Jeg har haft samtaler med Christian, Kasper og William (Kvist), hvor vi har lagt strategien til kampen mod Polen. Det er helt naturligt at involvere dem, fordi det er vigtigt de kender planerne for samlingen, fordi vi ikke har så meget tid, forklarer landstræneren.

Krohn-Dehli imponerer
Han var glad for turen til England, fordi han samtidig fik set, at Michael Krohn-Dehli er tilbage på et højt spillemæssigt niveau.

- Krohn-Dehli ser ud til at være i rigtig god form. Det er meget positivt for landsholdet, siger Åge Hareide, der glæder sig over, at Sevilla-spilleren kan nå at få flere kampe i benene inden truppen samles.

Annonce:

Det ligner et comeback for Krohn-Dehli, der ligesom Nicklas Bendtner ikke har været på landsholdet siden det famøse nedtur mod Sverige i Parken i november 2015, hvor svenskerne med en samlet sejr kvalificerede sig til EM-slutrunden i Frankrig i 2016.

Landstræneren håber det lysner for Victor Fischer efter skiftet til Mainz, hvor han forhåbentligt får en ny start på karrieren. Til gengæld kan Hareide bekymre sig lidt om Pierre Emile Højbjerg, der slet ikke var i Southampton-truppen til sæsonpremieren. Tilmed har klubben netop købt midtbanespilleren Mario Lemina i Juventus, en direkte konkurrent til Højbjerg.

Derfor skal Åge udtage 'bananhugget' - eller lade være!

Bombede Danmark tilbage mod VM: Nu skal stjernen giftes med kæresten

Bombede Danmark tilbage mod VM: Nu skal stjernen giftes med kæresten Stærkt bekymret landstræner fik det helt dårligt

Mølby: Chelsea får en svær sæson

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: