Det danske fodboldlandshold i stilstand

Morten Olsens danske landshold er for anden måned i træk at finde som nummer 28 på FIFA's verdensrangliste

Danmark er stadig at finde på  28. pladsen på den seneste verdensrangliste. (Foto: Lars Poulsen)
Danmark er stadig at finde på 28. pladsen på den seneste verdensrangliste. (Foto: Lars Poulsen)

Dansk landsholdsfodbold er i konflikt, da DBU og landsholdsspillerne - repræsenteret af Spillerforeningen - ikke kan blive enige om en ny aftale. De to parter mødes igen torsdag, og forhåbentlig falder der noget på plads, så Morten Olsen på tirsdag kan udtage landets bedste fodboldspillere og ikke et alternativt landshold af dem, der vil være med.

Se også: Beskidt opgør i DBU: Olsens ven har vendt ham ryggen

Mens der er usikkerhed om, hvorvidt spillerne er til rådighed for landsholdet, er der ikke så meget tvivl om, hvor gode det danske landshold er. Ikke ifølge FIFA's verdensrangliste, som - skal det siges - dog sjældent er reelt billede på et landsholds styrke.

FIFA har netop udgivet verdensranglisten for marts, og her er Morten Olsens landshold at finde på 28. pladsen for anden måned i træk. Danmark er det bedste landshold i Norden, for Island er nummer 35, Sverige nummer 45, Norge nummer 70 og Finland nummer 78.

Se også: Afsløring: DBU vrager Bonde som talentchef

Listen toppes ikke overraskende af verdensmestrene fra Tyskland, der har et solidt forspring til Argentina. Colombia, Belgien og Holland runder top fem af, mens Brasilien skuffende kun er at finde på sjettepladsen.

Spanien, der blev europamestre i 2008 og 2012 og verdensmestre i 2010, er blot nummer 10.

2 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere