- Det kommer nok til at bide mig i røven

- Jeg kommer aldrig til at score 25 mål på en sæson. Ikke lige nu i hvert fald, siger Yussuf Poulsen, som er blevet god i sin rolle - både på klub- og landshold

Få opdatering på Bendtner, Cornelius og Bjellands skader her

Mange angribere har kun mål for øje, når de går på banen, men der findes også andre typer.

Yussuf Poulsens målproduktion er godt nok ikke overvældende, men til gengæld kan han bidrage med mange andre ting, hvilket også er en af grundene til, at Åge Hareide blandt andet havde ham med fra start i den afgørende VM-kvalifikationskamp mod Irland.

Enhver træner, der sætter Yussuf Poulsen på banen, ved, at han får hårdt arbejde i holdets tjeneste.

For ham handler det om at gøre det bedst mulige for holdet, selvom det måske betyder færre kasser for ham personligt.

På klubholdet RB Leipzig spiller man en form for fodbold, hvor det skal gå ualmindelig stærkt.

- Der er også forskel på, hvilken rolle man har. Jeg har i lang tid haft den rolle, at jeg skal søge ned i banen og være en opspilsstation, og med vores hurtige spil, så når jeg ikke rigtig med. Hvis man ser vores kampe, så har jeg tit tredjesidste fod på, inden vi scorer, siger han til Ekstra Bladet.

Yussuf Poulsen kan næsten ikke vente med at komme i gang med VM. Foto: Lars Poulsen
Yussuf Poulsen kan næsten ikke vente med at komme i gang med VM. Foto: Lars Poulsen
 

- Jeg laver aldrig 25 mål på en sæson. Ikke lige nu i hvert fald.

Er det, fordi du fungerer så godt i den rolle, at du ikke får chancen for det andet?

- Det kommer nok til at bide mig i røven på et eller andet tidspunkt, for hvis jeg får en eller anden rolle, og det fungerer, så er det jo fint. Så går der to kampe, hvor det ikke fungerer, så er det mig, der står for skud, for det er mig, der ikke laver målene, og det er jo fair nok. Men har jeg en træner, der tror på det system og siger, at det er bedst for holdet, så spiller jeg sådan, så det er bedst for holdet.

- Det rører mig ikke, om det er mig, der får scoret, siger den fysisk stærke angriber, der var på det 'rigtige hold' ved tirsdagens træningssamling.

Det kunne derfor godt ligne en startplads - også med tanke på, at en mand som Andreas Cornelius, som også har spillet pladsen under kvalen, stadig ikke træner fuldt med.

Poulsen har spillet 30 kampe for sit tyske hold i denne sæson og scoret fire gange. På A-landsholdsniveau er han oppe på 26 kampe og tre kasser.  Foto: Lars Poulsen
Poulsen har spillet 30 kampe for sit tyske hold i denne sæson og scoret fire gange. På A-landsholdsniveau er han oppe på 26 kampe og tre kasser. Foto: Lars Poulsen
 

Poulsen har haft en meget lærerig sæson i det tyske, hvor det både er blevet til Champions League-gruppespil og en flot kvartfinaleplads i Europa League, hvor man blev slået ud af de senere finalister fra Marseille.

De mange kampe satte spor hos ham og holdkammeraterne, men har også givet meget mere blod på tanden. Og en klar ambition om at spille meget mere europæisk.

Michael Andersen fik lukket Camp Nou en formiddag til at lave optagelser til dokumentarfilmen...Privatfoto Sport og Spil Matchfixing, våbensmugling og bigami: Nu laver dansker film om Barca-legenden

Hakan Şükür i bageriet. Foto: Jason Henry/The New York Times Sport og Spil Fodboldlegende og nationalhelt måtte flygte fra landet: Nu sælger han kaffe i USA

- Det var mentalt hårdt, men fysisk kunne min krop faktisk sagtens følge med. Jeg har lært, hvordan jeg skal håndtere mig selv og min krop.

- Jeg har været vant til, jeg ikke behøvede at gå til fysioterapeut og var bare fit lige meget hvad. Man skal også lære at koble fra mentalt. jeg elsker at fejre mine sejre, og jeg er også irriteret i længere tid over et nederlag. Det med at komme op og ned skal man lige lære.

Jakob Michelsen på tribunen i sin tid som Hammarby-træner. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån OB OB afslører: Her er vores nye cheftræner

Gustav Wikheim jubler med holdkammeraterne efter FCM's meget omtalte scoring mod SønderjyskE. Foto: Hanning Bagger/Ritzau Scanpix. Superligaen Sat uden for Superliga-møde: - Så udemokratisk!

Fotocollage: Ritzau Foto Sport og Spil Han var verdens bedste dommer: Var lænket til en kørestol

8 kommentarer
Vis kommentarer