- Det rører mig at snakke om

- Det er en helt speciel følelse at spille sammen med Kasper Dolberg på landsholdet, siger Robert Skov

Highlights: Brandvarme Dolberg cementerede dansk storsejr over Luxembourg. Video: Discovery Networks Danmark.

AALBORG (Ekstra Bladet): Robert Skov lagde op, Kasper Dolberg scorede.

Det var et perfekt samarbejde mellem de to Silkeborg-drenge, da Danmark kom på 2-0 i tirsdagens testkamp mod Luxembourg.

En hurtig omstilling, hvor tre danske berøringer førte til mål. Fra Christian Eriksen til Robert Skov og videre til Kasper Dolberg. Det perfekte eksempel på hurtig, effektiv omstillingsfodbold.

Og det var en sekvens, der i sandhed påvirkede manden i oplæggerens rolle, Robert Skov.

- Det er en speciel historie for os i Silkeborg. Vi voksede op sammen og spillede gennem ungdomsårene på samme hold frem til Kasper rejste til Ajax.

- Det rører mig lidt at snakke om, fordi der ligger nogle store følelser bag. Rørt er måske et stort ord, men det er bare specielt for mig at spille sammen med Kasper, forklarer Robert Skov.

Efter års adskillelse er de nu samlet igen – på landsholdet. Og det er noget ekstraordinært at spille sammen med ungdomskammeraten.

- Det er kæmpe stort for mig, at vi nu spiller sammen på landsholdet. Forhåbentligt lykkes det også et par gange i fremtiden, siger Robert Skov, der er ekstraordinært glad over Silkeborg-vennen scorede to gange:

- Når Kasper scorer, bliver jeg ekstra glad, smiler han.

Kasper Dolberg har netop scoret til 3-0 og bliver gratuleret af Henrik Dalsgaard, Robert Skov og Lukas Lerager. Foto: Lars Poulsen.
Kasper Dolberg har netop scoret til 3-0 og bliver gratuleret af Henrik Dalsgaard, Robert Skov og Lukas Lerager. Foto: Lars Poulsen.
 

Kan spille alle pladser
Sidste sæsons målkonge i Superligaen var tæt på at score mod Luxembourg, men sigtekornet var ikke rigtig indstillet. Han sparkede over og ved siden af målet.

På trods af den manglende skarphed, så efterlod Robert Skov et særdeles positivt indtryk. Han var dynamisk, udfordrende og stærk i pasningsspillet.

- Jeg gør, hvad jeg kan for at gribe de chancer, jeg får, konstaterer han.

Nu skal han hjem til Hoffenheim og arbejde videre, så han om én måned kan presse sig på til holdet i kampene mod Gibraltar og Irland, hvor Danmark skal bruge en sejr og uafgjort i Irland for at sikre EM-billetten.

- Om jeg skal hjem og spille venstre back eller højrekant betyder ikke så meget for mig. Jeg spiller, hvor træneren placerer mig. Jeg har allerede fået meget spilletid, og i Hoffenheim havde de ikke forventet, at jeg ville tilvænne mig så hurtigt, forklarer Robert Skov.

Se også: Kæk Dolberg: - Åge kan vel ikke komme uden om mig

Se også: Danmark holdt legestue

 

Karakterer: Danmark - Schweiz

 

God
4

Ny god kamp efter verdensklassepræstationen mod Schweiz. Til trods for ringe modstand leverede Schmeichel to fremragende redninger.

Anders Kjærbye

 

God
4

To flotte oplæg i anden halvleg fra Championship-backen. Det har manglet i de seneste landskampe.

Anders Kjærbye

 

Lige bestået
2

Greb ikke chancen til at spille sig foran ’AC’. Flere opspilsfejl trækker ned, men ’Zanka’ blev ikke for alvor udfordret af modstanderne.

Anders Kjærbye

 

God
4

Kaptajnen havde en rolig aften på kontoret, selv om Luxembourg kom til enkelte chancer. Der var frispark til Kjær på den store chance i første halvleg.

Anders Kjærbye

 

Pengene værd
3

Forsøgte at vise sig frem offensivt på den uvante plads på venstre back. Udfaldet blev det samme, som når Stryger spiller. Fin defensiv præstation.

Anders Kjærbye

 

Super
5

Greb taktstokken på midten og satte mere i scene end Christian Eriksen. Opfindsom i sine pasninger og strålede som altid af energi og gejst.

Anders Kjærbye

 

Pengene værd
3

Det blev heller ikke tirsdag aften, Daniel Wass viste fodbolddanmark, han skal være starter for landsholdet. Ikke dårlig, men anonym trods god plads.

Anders Kjærbye

 

Pengene værd
3

Havde en fod med i Danmarks to scoringer i første halvleg. Fik plads til at fordele spillet, men dødboldene sad ikke i skabet. Fyraften efter 45 minutter.

Anders Kjærbye

 

Super
5

Skov viste igen sine spidskompetencer frem på kanten. Pågående driblinger og en skudtrussel både i åbent spil og på dødbolde. Assist til Dolberg.

Anders Kjærbye

 

God
4

En af de bedre landskampe fra Leganés-spilleren. Som altid arbejdsom og udfordrende. Krydrede indsatsen med åbningsmålet. Flere fine afslutninger.

Anders Kjærbye

 

Super
5

Skiftet til Nice har gjort ham godt. Struttede af selvtillid i sit drive med bolden og viste på ny, han er en iskold afslutter ved 2-0-målet. Dobbelt målscorer.

Anders Kjærbye

 

God
4

Landstræneren ramte det rigtige mix. Tre 'bænkevarmere' mod Schweiz viste sig frem. Nordmanden har masser af muligheder.

Anders Kjærbye

 

Pengene værd
3

Fin arbejdsindsats af Genoa-spilleren, der afløste Eriksen i pausen.

Anders Kjærbye

 

God
4

Fjerde mål i otte landskampe af Gytkjær. En ægte afslutter, der bare bliver ved med at holde sig til på landsholdet. Hovedstødet var fint sat ind.

Anders Kjærbye

 

Pengene værd
3

Hypen omkring Lucas Andersen i Aalborg var større end præstationen. Fine udfordringer, men kampen var lukket, da den lokale helt gjorde sin entré.

Jens Dresling

 

Pengene værd
3

Kampen var punkteret, da Jonas Knudsen kom på banen og indtog sin venstre back.

Anders Kjærbye

 

Uden for bedømmelse
UB

Fik små 10 minutter i sin landsholdsdebut.

Anders Kjærbye

1 kommentar
Vis kommentarer