Det uhyggelige exit på topplan: Zidane fortryder skandale-handling

Zidane blev smidt ud i sin sidste kamp som professionel, da han sendte Materazzi til jorden i VM-finalen. Nu ser han tilbage, og han er bestemt ikke vild med det

Zinedine Zidane er ikke stolt over sine handlinger i VM-finalen i 2006. Foto: AP/Francisco Seco
Zinedine Zidane er ikke stolt over sine handlinger i VM-finalen i 2006. Foto: AP/Francisco Seco

Ved VM i 2006 var det nok mest bemærkelsesværdige øjeblik, da Zinedine Zidane sluttede sin professionelle karriere af med at stange Italiens Marco Materazzi i brystet i finalens forlængede spilletid.

Derefter tabte Frankrig i straffesparkskonkurrence og Italien var verdensmestre for fjerde gang i landets historie. Nu har franske Telefoot i forbindelse med deres 40 års jubilæum sat sig sammen med Zidane selv, hvor den nuværende Real Madrid-træner ser tilbage på situationen.

- Jeg føler mig ikke stolt. Jeg er slet ikke stolt over, hvad jeg gjorde i forhold til alle de unge mennesker, alle de trænere og alle de frivillige, som gør fodbold til noget helt andet, lyder det fra Zinedine Zidane.

Han gør det da også klart, at han fortryder, at karrieren skulle ende sådan.

- Men det er en del af min karriere og mit liv. Det er en af de ting som man - selvom det ikke er rart - er nødt til at acceptere og fordøje, siger Zidane.

Den franske verdensstjerne fortryder sin skalle. Foto: AP
Den franske verdensstjerne fortryder sin skalle. Foto: AP

Zidane nåede dog tidligere i sin spillerkarriere at vinde alt, hvad der var værd at vinde med Champions League, VM og EM samt mesterskaber i både Spanien og Italien som en del af de mange titler. Som træner er han også allerede godt i gang hos Real Madrid, hvor han har vundet både mesterskabs- og Champions League-trofæer.

Zinedine Yazid Zidane

Kælenavn: Zizou

Født 23. juni i Marseille som søn af immigranter fra Algeriet.

Skiftede i 1992 fra Cannes til Bordeaux, som han førte til UEFA-finalen i 1996. Herefter skiftede han til Juventus, blev mester og hjalp holdet til Champions League-finaler de første to sæsoner. Skiftede i 2001 til Real Madrid som verdens dyreste spiller. Scorede et spektakulært mål i finalen, da han endelig vandt Champions League med klubben i 2002.

Vandt VM i Frankrig i 1998 med to scoringer mod Brasilien i finalen, og EM to år senere.

VM-finalen i 2006 blev den sidste af hans 108 landskampe. Her blev han udvist for at nikke den italienske forsvarsspiller Marco Materazzi en skalle i brystet.

Kåret som verdens bedste fodboldspiller i 1998, 2000 og 2003, og som Årets Fodboldspiller i Europa i 1998.

Er den første træner til at vinde Champions League to år i træk.

 

 

 

Zidane-dominans: Real Madrid vinder Super Cup'en efter flot spil:

Se også: Hareide løfter sløret: Skjult trussel mod Danmark

Ulrik Balling hænger skrigende i luften efter et spark af Viborgs Carsten Dethlefsen. Viborg-spillerne huskes som en af de hårdeste hunde i Superligaens historie. Foto: Viggo Landau Sport og Spil Superligaens hårdeste hunde: Her er de i dag

18 kommentarer
Vis kommentarer