Det vigtige VM-regnskab: Danmark kan blive sikker allerede i aften!

Hvis hverken Bosnien eller Grækenland vinder lørdag aften, så er Danmark sikker på ikke at blive dårligste to'er i det berømte to'er-regnskab, hvis vi altså bliver nummer to

Danmark kan allerede lørdag aften sikre sig, at man ikke bliver dårligste to'er. Foto: Lars Poulsen
Danmark kan allerede lørdag aften sikre sig, at man ikke bliver dårligste to'er. Foto: Lars Poulsen

08. okt 18:00 Danmark - Rumænien

VM-Kvalifikation, EuropaStadion: Parken, Danmark Dommer: Deniz Aytekin
Danmark
1
1
Slut
Rumænien

Skulle det utænkelige ske, at Montenegro vinder i Polen på søndag, så kan Danmark med sejr hjemme mod Rumænien vinde gruppe og gå direkte til VM, mens man med nederlag ryger helt ned på tredjepladsen og ud af VM.

Men det mest sandsynlige er, at Danmark bliver nummer to i gruppen efter Polen, men foran Montenegro, og så kommer det vigtigtige to'er-regnskab i spil..

Spørgsmålet er nemlig, hvordan Danmark undgår at blive den dårligste af de ni to'ere, som ikke får lov til at spille med, når de otte bedste to'ere spiller to afgørende playoff-kampe ude og hjemme mod en anden to'er i november. Allerede i aften, lørdag, kan Danmark sikre sig den status, hvis hverken Bosnien eller Grækenland vinder.

NUVÆRENDE TO'ER-STILLING
15p - Portugal 6k 21-4
14p - Italien 7k 11-8
13p - Danmark 7k 12-7
13p - Nordirland 7k 10-5
11p - Wales 7k 7-5
11p - Kroatien 7k 6-4
11p - Skotland 7k 8-10
10p - Sverige 6k 10-7
------------------------
8p - Bosnien 6k 10-8

Danmark kan blive nummer to på tre måder, og her vurderer vi chancerne for, at vi så undgår at blive dårligste to'er i to'er-regnskabet, hvor man ikke tæller resultatet mod gruppens dårligste hold med.

HVIS DANMARK VINDER MOD RUMÆNIEN - DANMARKS CHANCE: 100 PROCENT SIKKER
- Danmark ender med 16 point i to'er-stillingen og er 100 procent sikker på at være blandt de otte bedste to'ere og skal dermed spille playoff-kampe mod en anden af to'erne. (en sejr til Montenegro i Polen vil selvfølgelig give os førstepladsen og en direkte VM-billet).

HVIS DANMARK SPILLER UAFGJORT MOD RUMÆNIEN - DANMARKS CHANCE 99,9 PROCENT SIKKER
- Danmark ender med 14 point og +5 i målscore i to'er-stillingen. Det er med 99,9 procent sikkerhed også nok til at være blandt de otte bedste to'ere, der skal spille playoff-kamp mod en anden to'er. I gruppe F vil to'eren nemlig maksimalt kunne nå 14 point. Det sker, hvis Skotland vinder sidste kamp ude mod Slovenien. Men skal de gå forbi Danmarks målscore, så skal de vinde med hele otte mål i Slovenien, og det er ret usandsynligt, da Slovenien er et godt hold, der også har mulighed for at blive nummer to. Skulle Skotland vinde med otte mål, så er der også andre resultater i andre grupper, der kan gøre Danmarks andenplads blandt de otte bedste.

HVIS DANMARK TABER HJEMME MOD RUMÆNIEN - DANMARKS CHANCE - SE NEDENSTÅENDE
- Danmark bliver nummer to, hvis Montenegro ikke samtidig vinder i Polen. Danmark vil så ende med 13 point  i to'er-regnskabet, og det kan også sagtens vise sig nok til at blive blandt de otte bedste to'ere.

Eriksen sendte Danmark på ret kurs i Montenegro - herunder følger chancerne for, at Danmark selv ved nederlag søndag mod Rumænien ikke blive dårligste to'er i to'er-regnskabet. Foto: Lars Poulsen
Eriksen sendte Danmark på ret kurs i Montenegro - herunder følger chancerne for, at Danmark selv ved nederlag søndag mod Rumænien ikke blive dårligste to'er i to'er-regnskabet. Foto: Lars Poulsen
 

Her gennemgår vi Danmarks muligheder gruppe for gruppe. Vurderinger tager altså udgangspunkt i Danmarks chancer for at undgå at blive dårligste to'er, hvis vi TABER mod Rumænien, men alligevel bliver to'er og dermed ender på 13 point i to'er-stillingen.

GRUPPE F - DANMARKS CHANCE: STOR
- Hvis Skotland vinder ude mod Slovenien, så går de op på 14 point i to'er-regnskabet og er forbi Danmark. Vinder de ikke, kan de maksimalt nå 12 point og er under Danmark. Slovakiet og Slovenien kan også blive to'er, men de kan maksimalt nå 12 og 11 point.

GRUPPE H - DANMARKS CHANCE: STOR (det kan blive allerede i aften)
- Bosnien, Grækenland og i teorien Cypern slås om andenpladsen med to runder igen. Bosnien kan med sejr hjemme mod Belgien og ude mod Estland blive nummer to med 14 to'er-point og dermed gå foran Danmark. Uafgjort eller nederlag i en af kampe, og de kan ikke slå Danmarks 13. Så vil Grækenland kunne blive to'er, og vinder de både ude mod Cypern og hjemme mod miniput-nationen Gibraltar, så ender de som to'er med 13 point i to'er-regnskabet som Danmark, og så bliver målscore afgørende, og der bliver det måske tæt. Grækenland har lige nu 7-4 og 10 point. Kampen mod Gibraltar tæller ikke i to'er-regnskabet, så det afgørende bliver, hvor meget de slår Cypern ude, og hvor meget Danmark taber hjemme til Rumænien. Cypern-Grækenland 0-1 og Danmark-Rumænien 0-1 vil gøre Danmark bedst, mens et enkelt minus-mål vil gøre Grækenland bedst. Skulle Cypern ende som to'er langt ude i teorien, så kan de maksimalt nå 10 point og er under Danmark.

- Danmark kan allerede lørdag aften (i aften, red) være sikker på ikke at slutte som dårligste to'er. Det sker, hvis hverken Bosnien eller Grækenland vinder i deres kampe henholdsvis hjemme mod Belgien og ude mod Cypern. I så fald kan Bosnien og Grækenland maksimalt nå 12 og 11 point i to'er-regnskabet. Bosnien spiller klokken 18, mens Grækenland spiller 20.45.

Vinder hverken Bosnien eller Grækenland i aften, så er Danmark sikker på ikke at blive dårligste to'er. Foto: AP
Vinder hverken Bosnien eller Grækenland i aften, så er Danmark sikker på ikke at blive dårligste to'er. Foto: AP
 

GRUPPE D - DANMARKS CHANCE: MELLEM
- Det sandsynlige er, at Serbien hjemme slår Georgien og vinder gruppen, og så slås Wales og Irland om andenpladsen i Cardiff. Spiller de uafgjort, så bliver Wales to'er med 12 point, og så er Danmark altså bedre. Vinder Wales, så bliver de to'er og ender med 14 point og er bedre end Danmark. Vinder Irland bliver de to'er og ender på 13 point ligesom Danmark, og så bliver målscore afgørende. Irland har dog kun 6-5 i målscore mod Danmarks 12-7 og skal altså hente mindst fire og formentlig fem mål på Danmark i sidste kamp - a'la Wales-Irland 0-2 og Danmark-Rumænien 0-3.

- Serbien kan i teorien ende på andenpladsen, hvis de dummer sig hjemme mod Georgien. Taber de ender de på 12 point i to'er-regnskabet og er under Danmark. Uafgjort vil sende dem på 13 point, men med plus fem vil de være bedre end Danmark, der får forringet vores plus fem.

GRUPPE I: DANMARKS CHANCE: MELLEM
- Det sandsynlige er, at Island hjemme slår bundproppen Kosovo og vinder gruppen, og så står andenpladsen mellem Ukraine og Kroatien, der mødes i Kiev. Spiller de uafgjort så bliver Kroatien nummer to, men med blot 12 to'er-point vil de være dårligere end Danmarks 13. Vinder Kroatien ender de på 14 to'er-point og er foran Danmark, og også Ukraine ender på 14 point, hvis de vinder.

- Skulle Island kikse hjemme mod Kosovo og ende på andenpladsen, så vil det være med 16 point og dermed foran Danmark.

Hvis Norge kan slå Nordirland lige så stort, som Danmark taber i Parken til Rumænien, så er Danmark også sikker på ikke at blive dårligste to'er. Foto: AP
Hvis Norge kan slå Nordirland lige så stort, som Danmark taber i Parken til Rumænien, så er Danmark også sikker på ikke at blive dårligste to'er. Foto: AP
 

GRUPPE C - DANMARKS CHANCE: MELLEM
- Nordirland slutter som nummer to. Taber de sidste kamp i Norge, så ender de også på 13 point, og så bliver målscore afgørende. Både Nordirland og Danmark har lige plus fem i målscore, men Danmark har scoret to mål mere end Nordirland. I sidste runde skal Danmark altså blot have Nordirland til at tabe med samme cifre som Danmark gør i Parken mod Rumænien. Tager Nordirland et enkelt point, så er man foran Danmark.

GRUPPE A - DANMARKS CHANCE: MELLEM
- Med to runder igen kan fire hold slutte på andenpladsen, Frankrig, Sverige, Holland eller Bulgarien. Kombinationerne af mulige point i to'er-regnskabet er uendelige, da sidstepladseen også er en tæt kamp mellem Luxembourg og Hviderusland, og derfor er det uvist, hvilke resultater der bliver trukket fra.

- Det mest sandsynlige er, at Sverige eller Holland bliver nummer to, mens Frankrig vinder gruppen. Holland kan blive nummer to, hvis de vinder ude mod Hviderusland og hjemme mod Sverige og samtidig indhenter seks mål på Sverige, der dog også har en hjemmekamp Luxembourg til at øge målforspringet. Holland kan maksimalt nå 13 point i to'er-regnskabet, og så vil målscore blive afgørende i forhold til Danmarks 13 point. Sverige bliver omvendt to'er, hvis de slår Luxembourg og får point i Holland. I så fald vil Sverige med 14 point ende bedre end Danmark. Bliver Sverige to'er ved at slå Luxembourg og tabe i Holland med de tilladelige mål, så ender de på 13 point ligesom Danmark, og så er målscoren afgørende.

- I teorien kan Bulgarien også blive to'er, men det er meget urealistisk, da det for eksempel kræver, at Sverige smider point mod Luxembourg, og at Bulgarien selv slår Frankrig og Luxembourg, samt at Holland ikke vinder begge deres to kampe. Hvis Bulgarien bliver to'er kan de nå 15 point i to'er-regnskabet, hvis Hviderusland slutter sidst, mens de kan nå 12 point og går under Danmark, hvis Luxembourg slutter sidst.

- Frankrig kan også blive nummer to, hvis de dummer sig mod Bulgarien eller Hviderusland og resultaterne flasker sig, så de bliver ender præcis på andenpladsen, men hvis Hviderusland slutter sidst, så ender Frankrig minimum på 16 to'er-point og er bedre end Danmark, mens de minimum ender på 13 point, hvis Luxembourg ender sidst. De ender dog formentlig på mere, hvis de overhovedet skal blive nummer to.

(Til nørderne - de nørdede tal bag den vilde gruppe A)
Holland (med Hviderusland sidst) 12-10 10 point - kan max nå 13 point
Holland (med Luxembourg sidst) 8-10 7 point - kan max nå 13 point

Sverige (med Hviderusland sidst) 10-7 10 point - kan max nå 16 point
Sverige (med Luxembourg sidst) 17-7 13 point - kan max nå 16 point

Bulgarien (med Hviderusland sidst) 11-15 9 point - kan max nå 15 point
Bulgarien (med Luxembourg sidst) 9-15 9 point - kan max nå 12 point

Frankrig (med Hviderusland sidst) 15-5 16p - kan max nå 19 point
Frankrig (med Luxembourg sidst) 12-5 13p - kan max nå 19 point

GRUPPE G - DANMARKS CHANCE: UMULIG
- Italien er stensikker nummer to og kan ikke få mindre end 14 point i to'er-regnskabet, og så er de forbi Danmark.

GRUPPE B - DANMARKS CHANCE: UMULIG
- Schweiz og Portugal kan ende på andenpladsen, men ender med mindst 15 point.

Danmark kan med nederlag mod Rumænien ikke slutte bedre end Portugal i to'er-regnskabet. Foto: AP
Danmark kan med nederlag mod Rumænien ikke slutte bedre end Portugal i to'er-regnskabet. Foto: AP
 

Danmarks chancer for at undgå at blive dårligste to'er er gode. Foto: Lars Poulsen
Danmarks chancer for at undgå at blive dårligste to'er er gode. Foto: Lars Poulsen

 

Når Danmark så er blevet nummer to, så er det placeringerne på verdensranglisten, der bestemmer, om Danmark bliver seedet i de afgørende playoff-kampe. Ifølge Åge Hareide vil en sejr mod Rumænien være nok til at sikre, at Danmark bliver seedet og dermed undgår at møde nationer som Italien og muligvis Portugal og Frankrig i playoff-kampene.

På seneste verdensrangliste lå Danmark dog ikke til seedning.

MULIGE TO'ERE OG DERES PLACERING PÅ SENESTE FIFA-RANGLISTE
A: 23-Sverige (8-Frankrig, 29-Holland, 38-Bulgarien)
B: 3-Portugal (7-Schweiz)
C: 20-Nordirland
D: 13-Wales (32-Serbien, 34-Irland)
E: 26-Danmark (6-Polen, 37-Montenegro)
F: 43-Skotland (19-Slovakiet 55-Slovenien)
G: 17-Italien
H: 36-Bosnien (47-Grækenland, 70-Cypern)
I: 18-Kroatien (22-Island, 24-Ukraine)

SEEDET
Portugal (3)
Wales (13)
Italien (17)
Kroatien (18)

USEEDET
Nordirland (20)
Sverige (23)
Danmark (26)
Skotland (43)

Men sejr søndag mod Rumænien vil rykke rundt på det hele og vil altså formentlig give Danmark seedning og en lettere playoff-kamp, selvom det formentlig ikke var indregnet i Åge Hareides udregning, at Island ville gå forbi Kroatien og sende dem ned på andenpladsen før sidste kamp.

Landsholdsfodbold - 6. okt. 2017 - kl. 16:43 Derfor hepper Hareide på Norge

Landsholdsfodbold - 6. okt. 2017 - kl. 19:59 Schmeichels vilde ros: Få spillere i verden er så dygtige som Eriksen

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen