'Det vil sgu være lidt pinligt' - U21-spiller frygter det værste

Danmark må ikke rejse hjem fra EM uden at have åbnet målkontoen, siger Frederik Holst

Ingen danske mål - kun nederlag. Nu kan det blive helt pinligt. Foto: Anders Kjærbye
Ingen danske mål - kun nederlag. Nu kan det blive helt pinligt. Foto: Anders Kjærbye

Spillerne på det danske U21-landshold i fodbold kan gå på sommerferie lørdag aften efter den sidste EM-gruppekamp mod Tjekkiet.

Men det vil være pinligt, hvis status også efter den kamp, er at holdet ikke har scoret ved EM, siger højrebacken Frederik Holst, der onsdag var med til at tabe 0-3 til Tyskland.

- Det vil sgu være lidt pinligt, hvis vi rejser hjem uden at have scoret. Specielt når man tænker på, at vi har haft mulighederne for at score.

- Det vil gøre mig sindssygt skuffet og tosset, hvis vi render rundt og har scoret nul mål, når vi rejser hjem herfra. Det kommer ikke til at ske, lover Frederik Holst.

Selv om det er blevet til to ganske klare nederlag i turneringen, mener han, at der spillemæssigt har været takter til, at han tør tro på, holdet rejser fra EM med en sejr over Tjekkiet, der stadig kan nå semifinalen.

- I perioder mod Italien og mod Tyskland viste vi, at vi kan spille med mod de bedste, men ikke i lange nok perioder. Tjekkiet slog Italien, så det er også et fint hold, som nu har noget at spille for i den sidste kamp.

- Vi vil gerne sætte en kæp i deres hjul og vise overfor os selv og for jer, at vi ikke bare er kommet her for at lalle rundt, siger Holst.

Trods momentvis godt spil mod Tyskland og enkelte danske muligheder kom en dansk scoring aldrig onsdag aften.

I stedet scorede tyskerne først et perlemål, men det var 2-0-scoringen efter hjørnespark, som gjorde mest ondt på det danske hold, som dermed var så godt som ude af turneringen.

- Vi følte egentlig, vi havde godt styr på dem ved 0-1, og så er en dødbold det sidste, som de må score på. Der var vi passive, og det var ikke skidegodt. Det irriterer mig helt sindssygt, at de scorede der, siger Frederik Holst.

Efter 2-0-målet satsede danskerne fortsat lystigt, før tyskerne gjorde det til 3-0 efter 79 minutter.

Banket ud af EM: 'Vi har ikke været dygtige nok' Skuffede U21-spillere efter knockout: Vi burde være bedre Udstillet til EM: Tyskland knuste de danske drømme FCK-scoop gav Danmark hjælpende hånd med drømmemål

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.