Annonce:
Annonce:

Dolberg afviser 'krisehjælp': Det ville være fake

Stjerneskuddet vil ikke have særlige hensyn, selvom han er havnet i karrierens første scoringskrise

Kasper Dolberg afviser at være ramt af de manglende mål. Foto: ritzau/Lars Poulsen
Kasper Dolberg afviser at være ramt af de manglende mål. Foto: ritzau/Lars Poulsen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Der gik et jubelbrøl gennem Parken, da Åge Hareide sidste år valgte at give Kasper Dolberg landsholdsdebut som sen indskifter i 4-1 sejren over Kazakhstan.

For den unge Ajax-angriber var i gang med at sikre et mindre internationalt gennembrud efter en række store præstationer for Ajax, og lignede efterhånden det største danske talent siden Christian Eriksen.

Siden udviklede sæsonen sig til et mindre eventyr, som først sluttede, da Ajax til sidst måtte se sig slået af Manchester United i Europa League-finalen.

Da røgen havde lagt sig, kunne teenage-angriberen se tilbage på 23 scoringer i 48 klubkampe og placeringer på alverdens lister over fremtidens stjerner.

Derfor var forventningerne tårnhøje, da den aktuelle sæson blev skudt i gang.

Annonce:

Men i stedet for at fortsætte kometfarten mod topfodboldens øverste luftlag, er Kasper Dolberg løbet ind i spillemæssig modgang og en decideret måltørke.

Kasper Dolberg afviser at være ramt af de manglende mål. Foto: ritzau/Lars Poulsen
Kasper Dolberg afviser at være ramt af de manglende mål. Foto: ritzau/Lars Poulsen

Pludselig var det veteranen Klaas Jan Huntelaar, der startede inde for Ajax, mens Dolberg så til fra bænken.

Og små to måneder inde i sæsonen er danskeren efter 12 kampe kun noteret for de tre mål, der blev sat ind mod sekundaholdet Scheveningen i pokalturneringen.

Så snakken om krise er vokset i volumen sammen med presset på den 19-årige angriber, der dog selv afviser at være alt for ramt af de manglende mål.

- Ikke sådan, at jeg tænker så meget over det. Selvfølgelig vil jeg gerne score mål, men der er jo ikke mere i det, end at jeg må prøve igen næste gang, siger han og fortsætter:

Annonce:

- Jeg har ikke scoret mål, men egentlig føler jeg mig fint tilpas og ved godt mod. Jeg træner godt, og det er ikke sådan, at jeg har lagt mig ned og opgivet det hele. Jeg synes, at jeg har en god fornemmelse af det hele. Målene skal nok komme, lyder det med overbevisning fra teenageren, som ikke får særlig opmærksomhed fra staben i Ajax i forbindelse med modgangen. Og heller ikke ønsker det. 

- Det er som, det altid har været. Jeg tror ikke, at det ville gøre noget godt, hvis de begyndte at ændre alt muligt og give mig komplimenter hver dag. Det ville nok virke lidt fake. Jeg gør, som jeg altid har gjort, siger han med et skævt smil og understreger, at Klaas Jan Huntelaar ikke kun er en rival i kampen om spilletid, men også en veteran, der gavmildt deler ud sin erfaring.

Kasper Dolberg ved ankomsten til Montenegro. Foto: ritzau/Lars Poulsen
Kasper Dolberg ved ankomsten til Montenegro. Foto: ritzau/Lars Poulsen
 

Annonce:

- Han er en rigtig dygtig angriber, og jeg synes, at han hjælper mig til træning. Vi taler sammen – både til træning  og udenfor, og sådan synes jeg, det har været, siden han begyndte. Han er en rigtig flink fyr.. Jeg skal forsøge at holde ham bag mig, sådan er det jo. Han har fået chancen og scoret et par mål, forklarer Kasper Dolberg, der er helt på det rene med, at  han selv skal arbejde sig tilbage til sidste sæsons form - også selv om han nu får mere opmærksomhed fra modstanderne.

- Det er det næste skridt at lære det. Jeg skal først og fremmest begynde at score mål. Men det var jo også sådan i slutningen af sidste sæson, og jeg har da også en idé om, hvad jeg skal gøre. Det er også noget, jeg taler med træneren om. Det er ikke fordi, jeg ikke har nogen anelse om, hvad jeg skal gøre. Jeg skal arbejde med det hele. Det er både teknisk, fysisk og taktisk, konstaterer Kasper Dolberg, som må nøjes med en bænkplads, når Danmark torsdag jagter vigtige VM-point i Montenegro.

Åges voldsomme forvandling: Ungdommen får fingeren

Nu er Bendtner på toppen: Mærkeligt hvis ikke jeg var udtaget

Fodboldeksperter: Sådan ser landsholdet ud ved EM i 2020

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: