Annonce:
Annonce:

Dolberg har rystet skuffelse af sig: 'Lyst til at spille fodbold igen'

Den 19-årige Ajax-komet har lært af nederlaget til Manchester United og håber at kunne slutte sin fantastiske gennembrudssæson med at score for Danmark

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Det er ude på græsset, at han har det bedst.

Kasper Dolberg vil langt hellere stå over for en stor, frådende forsvarsspiller end en lille, uskyldig mikrofon.

Det første har han vænnet sig til, det andet kommer han nok til at vænne sig til. Med tiden. Lige nu er han stadig mere teenageren Kasper fra Voel end angrebsstjernen Dolberg fra Ajax, når han møder pressen.

Han svarer såmænd høfligt nok, men på sin egen stille facon. Svarene er afmålte, og det er svært at aflæse på ansigtsmimikken, hvordan han egentlig har det.

19-årige Kasper Dolberg var synligt skuffet efter Ajax’ nederlag til Manchester United i Europa League-finalen for en god uges tid siden, men det har hjulpet at holde lidt fri.

Annonce:

- Jeg ved ikke, om kampen er ude af systemet, men det er ikke sådan, at jeg går og er sur over det længere, siger Kasper Dolberg, der torsdag formiddag mødte ind på Brøndby Stadion for at deltage i landsholdets frivillige træning forud for testkampen mod Tyskland tirsdag og den vigtige VM-kvalifikationskamp i Kasakhstan 10. juni.

62658969.jpg
Kan lære en masse
Ajax-angriberen er braget igennem fodboldens lydmur i denne sæson, men løb ind i Manchester Uniteds forsvarsmur i Stockholm.

Europa League-finalen viste – og det på igen måde overraskende – at den blonde bomber stadig langtfra er færdiguddannet, selv om han har taget nogle enorme skridt i sin første sæson som senior.

Kampen mod José Mourinhos mandskab har han ikke set igen, og havde han gjort det, ville han ikke have set sig selv ret meget i billedet. Men lære af den, det kan han.

- Ja, det kan jeg da selvfølgelig. Jeg havde lidt svært ved at se det lige efter, men når jeg tænker på det nu, kan jeg lærer en masse i forhold til, hvordan jeg flytter mig på banen i forhold til forsvarsspillerne.

Annonce:

- Det var jeg bare ikke god nok til i den kamp. Jeg er vant til at kunne det, men pludselig var det sværere. Der var mindre plads, og jeg fik ikke bolden ret meget, siger Kasper Dolberg.
Været uheldig
Mange 19-årige ville formentlig været lammet af nerver, hvis de skulle spille en europæisk finale, men det var ikke det, der ødelagde Dolbergs store aften i Stockholm.

- Det var ikke sådan, at jeg følte mig bange for at spille, og det er ikke sådan, at jeg nu tænker ’det skal jeg ikke være næste gang’.

- For det føler jeg ikke, at jeg var, siger den talentfulde landsholdsangriber, der tilbage i november debuterede i rødt og hvidt mod Kasakhstan i Parken.

Alligevel er han et halvt år efter fortsat den nye dreng i landsholdsklassen.

En skade under træningen kostede ham den efterfølgende testkamp i Tjekkiet, og han måtte også melde afbud, da et svækket dansk landshold i slutningen af marts spillede 0-0 i Cluj mod Rumænien.

- Han har været lidt uheldig, og vi kunne godt have set for os, at Kasper havde spillet lidt mere. For vi har brug for hans kvaliteter, siger landstræner Åge Hareide, der dog – som hans også selv hæfter sig ved - har gode alternativer til Dolberg.

Annonce:

62658968.jpg
En lang sæson
Feyenoords Nicolai Jørgensen slog ham på Æresdivisionens topscorerliste, og den tidligere FCK’er fik flankeret af Yussuf Poulsen og Martin Braithwaite tjansen helt på toppen på ’det rigtige hold’, da nordmanden havde delt trøjer ud på træningsbanen i Brøndby.

- Jeg synes, at det er meget svært at vurdere, hvor man lige står i det. For det er jo noget med, at han (Åge Hareide, red.) skal bedømme os ud fra de præstationer, vi har lavet i klubberne, siger Kasper Dolberg, der både fysisk og mentalt melder sig helt klar til landsholdstjeneste.

- Jeg står fint, synes jeg. Det har været en lang sæson – også længere end jeg havde regnet med. Men jeg har haft en uges fri, og nu har jeg lyst til at spille fodbold igen.

- Hvordan ville det være at slutte sæsonen med at score for Danmark?

- Det ville selvfølgelig være prikken over i’et. Og jeg tror på det, hvis jeg får muligheden for det, siger den stille bomber fra Voel, inden han som en af de sidste dribler forbi kameraer og mikrofoner og skynder sig ud på græsset.

Derud, hvor han har det bedst.

TV: Journalist sammenligner Dolberg med Zlatan. Se Ajax-træners spøjse reaktion:

Annonce:

Ajax henter Huntelaar og forsikrer Dolberg: Du er vores førsteangriber

Tæt på ny klub: Hollændere vil have Makienok

Officielt: Arsenal bekræfter manager-fremtid

Fodboldeksperter: Sådan ser landsholdet ud ved EM i 2020

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: