Drama i kulisserne: Klubberne i krig med landstræneren

Morten Olsen er stærkt utilfreds med, at klubberne ikke automatisk frigiver landsholdsspillerne – landstræneren tvinges til at bruge U21-spillerne mod Montenegro på mandag

Hør Ekstra Bladets Mads Wehlast vurdere det anspændte forhold mellem Olsen og superligaklubberne her.

Landstræner Morten Olsen kan godt være spids. Han kan sagtens sige tingene direkte og lige ud af posen.

Mandag valgte han ikke at bruge ordenes magt, men til gengæld fortalte han hele historien gennem sit kropssprog.

Historien om en mand, der er dybt frustreret over tingenes tilstand i toppen af dansk fodbold.

Morten Olsen ligner en mand, der groft sagt er ved at eksplodere over det dårlige samarbejdsklima i dansk fodbold. Til skade for landsholdet.

Nicklas Bendtner kommer, når Morten Olsen kalder. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Olsen krævede Bendtner hurtigt hjem

Historien er den, at Danmark skal spille testkamp mandag mod Montenegro i Viborg. Som situationen ser ud lige nu, må landstræneren se bort fra op imod ni spillere. Syv spillere fra Superligaen plus en skadet Martin Braithwaite samt Lasse Vibe, der søndag spiller den tredje kamp på syv dage.

Morten Olsen har signaleret til superligaklubberne (FCM, FCK og Brøndby), og han håber på forståelse og samarbejde, så de frigiver landsholdsspillerne og dermed står til rådighed til mandagens testkamp.

FCK og FCM er afvisende
Men i FCK's tilfælde kommer det ikke til at ske, at klubben slipper tre udtagne spillere.

- Vi er meget glade for og stolte af at kunne levere spillere til det danske landshold og det er vi også denne gang. Det siger sig selv. Der er imidlertid en klar aftale mellem DBU og klubberne om, at spillerne bliver stillet til rådighed i de aftalte perioder.

- Der må ikke være tvivl om FC Københavns prioriteter hos vores fans, sponsorer, rettighedshavere eller hos vores kollegaer i Superligaen. FC Københavns spillere møder naturligvis ind mandag som aftalt med DBU, siger klubbens administrerende direktør Anders Hørsholt.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der heller ikke positive nyt at hente i FCM, der ligeledes er afvisende overfor at frigive tre spillere.

Det er stadig uklart, om Brøndby frigiver Daniel Agger. Efter hvad Ekstra Bladet erfarer, har landstræneren rettet en henvendelse til klubben i håbet om forståelse for at få landsholdets anfører med på mandag.

Olsen har tilsyneladende endnu ikke modtaget et svar, men i modsætning til meldingerne fra FCK- og FCM-lejren tyder det ikke på, at man er totalt afvisende på Vestegnen.

En fremtrædende Brøndby-leder, sagde mandag til Ekstra Bladet, at det ikke får den store betydning for søndagens tilskuertal mod Esbjerg, om Agger er med eller ikke. Der skal nok komme 20.000 og hylde bronzevinderne alligevel.

- Vi skal bare knibe os selv i armen over, at han overhovedet er hos os, siger sportschef Per Rud om Daniel Agger, der mandag satte trumf på med et flot sejrsmål mod FC Midtjylland. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Brøndby-bosser: Agger alt for god til Danmark

- Morten, kan du stille hold på mandag?

- Det kan jeg sagtens, men det kommer til at gå ud over U21-holdet, siger Morten Olsen.

- Du forventer altså at spille med flere af dem, der skal til U21-EM?

- Ja, fordi der jo ikke er andre. Jeg skal som træner for det her hold prøve at få de bedste resultater og de bedste forberedelser. Hvis vi ikke må bruge de hjemlige spillere, kommer til at gå over vores U21-landshold, der skal til EM om kort tid.

- Jeg kommer mandag til at bruge nogle af de spillere, som også skal spille U21-testkamp næste torsdag mod Sverige, forklarer Morten Olsen.

- Det virker ikke som om du er tilfreds med samarbejdsvilligheden fra klubberne?

- Som sagt handler det om at få de bedste forberedelser som muligt. Sådan er mit job. Og hvis jeg så bliver upopulær i visse kredse, så interesserer det mig ikke.

- Den opdragelse, jeg har fået, går ud på, at man skal arbejde respektfuldt overfor hinanden. Vi har i landsholdsregi altid respekteret ikke at udtage spillere til eksempel ligalandsholdet, hvis klubberne er gået videre i Europa og skal spille i februar.

- Vi tager heller aldrig spillere fra Superligaen med på landsholdet i november, hvis spillerne skal ud at spille i Europa i december. Jeg går ud fra, at Danmark er et lille land, hvor vi skal hjælpe hinanden. For helheden, så det både går godt for klubberne og landsholdet.

- Nu er resultatet, at U21-landsholdet får dårligere forberedelser. Jeg har sagt, hvad jeg skal sige om det her. Det er andre, der træffer afgørelsen, fastslår Morten Olsen.

Superligaen 10 år siden! På tide med et mål, Agger


Morten Olsen regner med at bruge flere U21-spillere i kampen mod Montenegro om en uge. Hør hvad U21-træner Jess Thorup synes om det i klippet herover.

48 kommentarer
Vis kommentarer