Drømmeskifte kiksede for dansk stjerne: 'Problemet var, at det kom ud'

Da det kom ud i pressen, Newcastle havde lagt et bud på mig, skulle jeg pludselig forholde mig til mange ting – det påvirkede mig, siger Nicolai  Jørgensen, der søgte hjælp hos tidligere holdkammerat Dirk Kuyt i den svære tid

Drømmeskifte kiksede for dansk stjerne: 'Problemet var, at det kom ud'

Skiftet til Newcastle blev ikke til noget, og så måtte Jørgensen blive i Feyenoord. Her scorer han sit hidtil eneste mål i forårssæsonen. (Video: AP/SNTV)

Med 11 mål i de seneste 10 landskampe har Christian Eriksen aldrig været bedre kørende i rødt og hvidt.

Kreatøren har ramt et topniveau, der næsten er uhørt for en spiller med dansk pas. Det gælder både for Tottenham og det danske landshold.

Men det danske landshold kan ikke udelukkende hænge hatten på Christian Eriksen. Der skal være flere strenge at spille på, hvis Danmark skal have succes ved VM.

Men udfordringen er, at målformen ikke er opløftende, når man kaster et blik på angriberne i Åge Hareides trup.

Landstræneren har til de to landskampe mod Panama og Chile udtaget syv spillere til de tre offensive positioner: Yussuf Poulsen, Viktor Fischer, Nicolai Jørgensen, Nicklas Bendtner, Martin Braithwaite, Pione Sisto og Andreas Cornelius.

De seks spillere, der optræder i udlandet, har i 2018 hidtil scoret fem mål - tilsammen. Viktor Fischer, der i januar vendte hjem til FCK, er mest scorende med fire træffere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Newcastle-bud påvirkede spillet
Landstræneren er dog ikke synderligt bekymret på nuværende tidspunkt, på trods af hans førstevalg Nicolai Jørgensen kun har scoret ét mål siden årsskiftet. Han har slet ikke fundet den målform, der i sidste sæson gjorde ham til topscorer i Æresdivisionen med 21 træffere.

- Det er rigtigt, at Nicolai ikke har scoret så meget. Men vi ved, han er en god fodboldspiller, og han bevæger sig rigtigt, når Eriksen og Sisto har bolden, siger landstræneren.

Nicolai Jørgensen erkender, at 2018 hidtil ikke har været, som man kunne forvente. Men han ser tegn på, at pilen igen peger i den rigtige retning efter en turbulent periode.

- Selvfølgelig har mine manglende mål i år noget at gøre med alt det, der skete i transfervinduet, hvor Newcastle viste interesse. Det blev for hektisk og satte sig i hovedet på mig, fordi jeg fik informationer, der ikke passede. Det tog en masse kræfter og dum energi.

- Problemet var, at det kom ud i pressen, Newcastle havde lagt et bud på mig. Jeg skulle forholde mig til det overfor folk i klubben og burde nok have holdt mig helt udenfor.

Fik hjælp fra Kuyt
- Jeg begyndte at tænke på, at det kunne være interessant. Når du har spillet fodbold hele dit liv, ved alle, hvad det betyder at spille i Premier League. Det er en kæmpe drøm. Jeg blev måske lidt nedtrykt, og det tog måske lidt for lang tid, erkender Nicolai Jørgensen, der i den svære tid søgte hjælp hos en tidligere holdkammerat.

- Jeg talte med en del mennesker, men også med Dirk Kuyt, der har hjulpet mig en del. Han har givet mig nogle gode input til, hvordan jeg kan arbejde med mig selv for at komme videre, forklarer Nicolai Jørgensen, der i sidste sæson var holdkammerat med Dirk Kuyt. Efter mesterskabet stoppede han karrieren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Jeg skal lave flere mål
- Jeg må erkende, det ikke har været godt nok fra min side. Det har været irriterende, jeg ikke har scoret, fordi det har stor betydning som angriber for din selvtillid. Derfor var det en forløsning, jeg endelig fik scoret i forrige weekend, forklarer Feyenoord-bomberen.

Han er helt på det rene med, at målformen skal genfindes i sæsonens sidste par måneder, hvis han stadig skal stå forrest i landsholdskøen hos Åge Hareide.

- Nu har jeg igen det mentale overskud. Jeg er fit og på vej fremad. Men konkurrencen på landsholdet er stor. Derfor handler det om, hvem der er skarpest de kommende måneder.

- Derfor skal jeg begynde at lave flere mål, pointerer han.

Åge Hareide forventer, at der kun skal seks angribere med til VM i Rusland. Udover de syv, der aktuelt er i truppen, kan Kasper Dolberg trænge sig på de kommende måneder.

Nicolai Jørgensen startede inde i begge playoff-brag mod Irland, der sammenlagt resulterede i en 5-1-sejr. Foto: Jens Dresling
Nicolai Jørgensen startede inde i begge playoff-brag mod Irland, der sammenlagt resulterede i en 5-1-sejr. Foto: Jens Dresling
 

Lettet 'Zanka' efter FCK-farvel: 'Jeg kan tillade mig at være lidt egoistisk'

Elsker sin stjernestatus i Superligaen: - Jeg er klar, Åge!