Dropper landsholdsrejser til Baku

Danske fodboldfans kommer ikke til at rejse med Spies til Baku, hvor landsholdet spiller kvartfinale i EM

Det danske fodboldlandshold skal spille kvartfinale i EM mod Tjekkiet, efter at slog Wales 4-0 i ottendedelsfinalen lørdag. Landstræner Hjulmand er fuld af lovord om modstanderen Tjekkiet, men han må godt klappe hesten lidt, hvis det står til 'Tøffe'.

Det bliver ikke Spies, der står for at sende fodboldglade danskere til den aserbajdsjanske hovedstad, Baku, når landsholdet møder Tjekkiet i EM-kvartfinalen på lørdag.

Det oplyser Spies' direktør, Jan Vendelbo.

Kvartfinalen skaber problemer for danskere, fordi Udenrigsministeriet i øjeblikket fraråder ikke-nødvendige rejser til Aserbajdsjan.

Med den anbefaling følger også et krav om at gå i selvisolation i ti dage, når man kommer hjem, hvis man skulle vælge at rejse alligevel. Kravet om selvisolation gælder dog ikke for færdigvaccinerede.

Direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice Erik Brøgger sagde søndag, at det var usandsynligt, at anbefalingen ville blive ændret inden lørdag.

Jan Vendelbo oplyser, at man i stedet har valgt at lade rejseselskabet Landsholdsrejser.dk bruge et fly fra Sunclass Airlines, der er Spies' flyselskab.

- Vi har lavet et samarbejde med Landsholsrejser.dk, som sælger rejser derned, og så flyver vi dem derned med vores flyselskab. Så det er et godt lille samarbejde, som vi har fået i stand for at få nogle danskere til Baku, siger han.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er vejledende, og det er altså ikke ulovligt eller i strid med nogle regler at rejse til Baku for at se landsholdet spille kvartfinale.

For at rejse ind i Aserbajdsjan skal man kunne fremvise en gyldig billet til kampen mod Tjekkiet.

Man skal desuden være dansk statsborger og kunne vise et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder endnu.

Opfylder man de retningslinjer, skal man desuden på forhånd have ansøgt og fået tildelt et visum af myndighederne i Aserbajdsjan. Dette kan gøres digitalt på nogle timer.

Ved selve indrejsen skal man i lufthavnen i Aserbajdsjan kunne fremvise et negativt svar fra en coronaprøve, der ikke er mere end 72 timer gammel. Det skal være en PCR-test og kan altså ikke ordnes med en lyntest.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Ekstra Bladet var i Amsterdam for at snakke med alle de danske fans, som var mødt op til 1/8-finalen.