Dunga fører Brasilien til ottende sejr i træk

Landstræner Carlos Dunga førte søndag Brasilien til den ottende sejr på stribe med en 1-0-triumf mod Chile

Roberto Firmino sikrede brasiliansk sejr i Nord-London. (Foto: AP)
Roberto Firmino sikrede brasiliansk sejr i Nord-London. (Foto: AP)

Ydmygelsen var gigantisk, da Brasilien sidste sommer tabte 1-7 i semifinalen til Tyskland og senere også tabte bronzekampen ved fodbold-VM.

Efter VM-slutrunden på eget græs har Carlos Dunga overtaget posten som landstræner efter Luiz Felipe Scolari, og det er siden gået væsentligt bedre for brasilianerne.

Søndag aften vandt Dunga og Brasilien for ottende gang i træk, da det blev til en smal 1-0-sejr over Chile på Arsenals normale hjemmebane Emirates Stadium i London.

Erik Sviatchenko var aldrig i tvivl om, at han ville satse på en karriere i rødt og hvidt. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Kunne vælge mellem to landshold: Derfor blev det Danmark

Roberto Firmino scorede kampens eneste mål i venskabskampen, da Hoffenheim-angriberen efter 73 minutter elegant rundede Chiles keeper Claudio Bravo og scorede i et tomt net.

Dunga, som vandt VM-guld med Brasilien i 1994, havde skiftet Firmino ind 12 minutter tidligere i stedet for Luiz Adriano, og det viste sig at være en afgørende disposition.

Chilenerne var hårde ved Neymar undervejs. (Foto: AP)
Chilenerne var hårde ved Neymar undervejs. (Foto: AP)

De største stjerner, Brasiliens angriber Neymar og Chiles Alexis Sanchez, var derimod for ineffektive foran mål, og det blev aldrig de store profilers aften.

Antonio Conte får kritik, efter det kun lykkedes Italien at få 2-2 mod Bulgarien. Nu svarer landstræneren igen. (Foto: AP) Landsholdsfodbold Advarer kritikere: Jeg husker som en elefant

Især for Sanchez var kampen en skuffelse, da han normalt plejer at være mere dominerende på Emirates for sin klub Arsenal. Det var Chiles tredje nederlag i fire kampe.

Brasilien vandt torsdag 3-1 på udebane over Frankrig, som møder Danmark senere søndag aften i en testkamp i Saint-Etienne.

Historisk set har Brasilien kun tabt syv indbyrdes kampe mod Chile i nu 70 kampe.

Brasilien har vundet de otte seneste venskabskampe på fornem vis med en målscore, der hedder 18-2.

  Wesley Sneijder havde held med et afrettet skud i overtiden mod Tyrkiet, og så fik Holland 1-1 på hjemmebane. (Foto: AP) Landsholdsfodbold Presset landstræner: Han reddede os fra katastrofe

0 kommentarer
Vis kommentarer