Efter 28 år: Roliganerne lukker og slukker

- Det er med en tåre i øjenkrogen, at vi nu mister et stykke dansk fodboldhistorie, siger super-roligan Claus Amondsen om den forestående opløsning af 'De Danske Roligans'

Det peger i den forkerte retning for foreningen 'De Danske Roligans', der om få uger opløser sig selv (Foto: Carsten Andreasen).
Det peger i den forkerte retning for foreningen 'De Danske Roligans', der om få uger opløser sig selv (Foto: Carsten Andreasen).

Da de var flest, var de flere end 3000 aktive medlemmer af foreningen De Danske Roligans. Ved seneste optælling var der 108 betalende medlemmer tilbage.

Flere års dødskamp er overstået. Slaget er tabt. 28 år efter stiftelsen opløser foreningen sig selv på en generalforsamling i begyndelsen af 2015.

- Der skal ske et mirakel, hvis nogen rækker armen i vejret og vil køre foreningen videre. Det tror jeg desværre ikke på, siger Claus Amondsen.

Henrik Køhler, Allan Mortensen, Erik Ballowitz og Benjamin Hoff krydser fingre for dansk sejr i aften. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Roligans: Folk synes vi er rablende vanvittige

Han er medlem af De Danske Roligans’ bestyrelse og har været medlem af foreningen i 13 år

- Folk vil gerne være roligans, bare ikke længere i det regi, det har foregået i indtil nu.

- En af grundene til, at foreningen bliver opløst, er, at vi ikke længere har så meget at tilbyde medlemmerne, efter vi mistede vores lokaler i Titangade (på Nørrebro i København, red.) for et års tid siden.

Claus Amondsen, bestyrelsesmedlem i 'De Danske Roligans', der opløser sig selv som forening om få uger (Foto: Ekstra Bladet).

- Det var også fra lokalerne, vi kunne hente en del af vores indtægter – udover kontingentindbetalingerne – på salg af øl og merchandise i forbindelse med landskampene, men økonomisk hang det ikke sammen med årlige omkostninger på over 100.000 kroner, fortæller Claus Amondsen.

Billeder som disse bliver der ingen af på Partizan Stadium - de danske roligans hygger sig uden for de tomme tribuner. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Roligans trodser tilskuerforbud: Vi er på vej!

- Mange trækker nok lidt på smilebåndet, når de hører ordet 'roligan', og måske er jeg en nostalgisk klaphat, men det er da med en tåre i øjenkrogen, at vi nu mister et stykke dansk fodboldhistorie, siger Claus Amondsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer