Efter dansk kritik: Ti stille, så ordner vi resten

Efter skandalen mod Danmark har de svenske fans fokus på at stoppe folk, der buher af modstandernes nationalsang

Svenskerne buhede af 'Der er et yndigt land'
Svenskerne buhede af 'Der er et yndigt land'

I aften spiller Sverige finale mod Portugal ved U21-EM. Før kampen er de danske spilleres kritik af de svenske fans et stort emne i de svenske medier. De svenske fans buhede under Danmarks nationalsang i semifinalen lørdag.

- Jeg håber, at det ikke sker til finalekampen, siger lederen af Camp Sweden Lena Hunt til Expressen.

- Det er ikke noget, man gør. Man skal respektere de andre landes nationalsange, siger Hunt.

Viktor Fischer flår trøjen af efter kampen, og han sviner de svenske fans til (Foto: Lars Poulsen) U21EM Fischer sviner fans: Det var en skandale

- Fansene har ellers fået meget ros for opførslen i Tjekkiet. Jeg har netop talt med politiet i Prag, og de siger, at det er gode fans. Vi har et godt rygte i hele Europa, siger Hunt.

Efter semifinalen mod Sverige var blandt andre Viktor Fischer fremme med hård kritik af de svenske fans.

- Vi skal være rigtig stolte som danskere over, at vi ikke buh'er under modstandernes nationalsang. Det håber jeg aldrig nogensinde, at vi kommer til at opleve. Det er noget af det mest respektløse, man kan komme ud for, sagde Fischer til Ekstra Bladet.

- Vi skal være rigtig, rigtig, rigtig stolte og glade på vores tilskueres vegne over, at vi ikke buh'er under modstandernes melodi. Det er en skandale, sagde Fischer.

Andreas Christensen (nummer to fra højre) er ønskespilleren i Gladbach (Foto: Lars Poulsen) Premier League Storklubs sidste ønske: Giv os dansk U21-profil

Lukas Hradecky er et af de 10 varmeste Superliga-navne på transfermarkedet (Foto: Jens Dresling) Superligaen Transfer-start: Her er Superligaens 10 hotteste spillere

Blandt de menige svenske fans er der nu også enighed om, at man ikke vil buhe af nationalsangen.

- Det er uforskammet. Man spytter på deres flag, siger 59-årige Christian Thostemar til Expressen.

Camp Swedens medieansvarlige Tobias Dahlgren forsøgte faktisk at tysse på de svenskere, der buhede af Danmarks sang.

- Store dele af fansene stod stille og respekterede Danmark, men der var et mindretal, man kunne høre. Jeg kiggede rundt, og vi var flere, der stod med fingeren for munden og forsøgte at få dem til at holde op, og det lykkedes til slut, siger Dahlgren til avisen.

Også den svenske stjerne John Guidetti opfordrer til stilhed.

- I ved, at vi elsker jer. Uden jeg havde vi ikke været i EM-finalen. Nu ser vi frem til en herlig fest, og vi beder jer respektere Portugals nationalsang, så skal vi nok ordne resten, siger John Guidetti til avisen.

Aftenens finale mellem Sverige og Portugal spilles 20.45, og den kan følges live her hos Ekstra Bladet.

Lyt til svenskernes buheri af 'Der er et yndigt land'

26 kommentarer
Vis kommentarer