Efter irriterende sæson: Okore afviser Superligaen

Danske klubber kan godt droppe tanken: Jores Okore vender ikke hjem til Superligaen denne sommer, selvom han føler, at hans udvikling er gået i stå i Aston Villa

Jores Okore vender ikke hjem til Superligaen foreløbig, udtaler han selv. (Foto: Lars Poulsen)
Jores Okore vender ikke hjem til Superligaen foreløbig, udtaler han selv. (Foto: Lars Poulsen)

Da han spillede i Danmark, oplevede Jores Okore masser af succes, men efter sit skifte til engelske Aston Villa har den danske forsvarsspiller for alvor stiftet bekendtskab udlandseventyrets sure bismag.

I sin første sæson i den engelske klub var han skadet i størstedelen af tiden, og denne sæson har budt på masser af nederlag, en nedrykning fra Premier League samt mudderkastning i medierne mellem Okore og den nu tidligere Aston Villa-manager Eric Black.

Sæsonen 2015/16 er derfor ikke en sæson, som Jores Okore vil huske med glæde.

- Det har været en skuffende og meget irriterende sæson. Det er selvfølgelig ikke sjovt at rykke ned, så det har ikke været en sjov oplevelse at spille kampe og tabe størstedelen af det. Det har ikke været en god sæson, siger Jores Okore til tipsbladet.dk.

- Afslutningen var ikke som håbet. Det var irriterende, men det må man tage med som spiller og fokusere på at komme videre, tilføjer han om uenighederne med Eric Black.

Okore i løbeduel med Lasse Vibe ved landsholdssamlingen i Herning. (Foto: Lars Poulsen)
Okore i løbeduel med Lasse Vibe ved landsholdssamlingen i Herning. (Foto: Lars Poulsen)
 

Trods den skuffende sæson er Okore fortrøstningsfuld om fremtiden. Han har kontrakt med Aston Villa frem til sommeren 2017, men endnu ved han ikke, hvad fremtiden bringer.

- Jeg ser stadig positivt på fremtiden. Jeg tror på mig selv og tror på, at jeg kan bidrage med mere end det, jeg har gjort i Aston Villa. Nu må vi se, hvad der sker. Jeg skal snakke med klubben, men den skal lige finde en manager, før de kan finde ud af, hvad hans planer er med mig, og jeg kan finde ud af, hvad jeg skal, siger Okore, der godt kan fortsætte i Aston Villa i The Championship, men det kræver en manager, der tror på ham.

- Jeg er åben for at blive i Villa, men jeg er i en periode af mit liv, hvor jeg har brug for spilletid. Det skal være en manager, der har tiltro til mig og føler kan rykke mig. Jeg føler, at jeg er gået lidt i stå i min udvikling, fordi jeg ikke har spillet så meget. Der har været mange trænerskifte, og der har manglet stabilitet i min træning, så derfor er jeg gået lidt i stå. Forhåbentligt kommer det til at gå anderledes nu, siger Jores Okore.

Jannik Vestergaard ligner mere og mere en kommende Gladbach-spiller. (Foto: Lars Poulsen) Tysk fodbold Så dyr er han: Vestergaard tæt på tysk topklub

Og så er vi tilbage ved begyndelsen af denne artikel. Som nævnt i introen var Okore en stor profil i Superligaen, da han spillede for FC Nordsjælland, så hvorfor ikke vende hjem til Danmark, hvor der sikkert er flere klubber, der kunne være interesseret? Det er Okore ikke parat til.

- Jeg ser ikke mig selv i Superligaen i øjeblikket. Jeg føler selv, at jeg har mere at byde på i udlandet. Jeg tror på, at jeg kan spille i udlandet, og jeg føler, at det er for tidligt at give op på udlandsdrømmen. Jeg vil gerne kæmpe videre og se, om jeg kan komme igen herfra. Det er for tidligt at komme tilbage til Danmark, så jeg regner med at blive i udlandet, fastslår han.

Jores Okore skiftede fra FC Nordsjælland til Aston Villa i sommeren 2013.

Bjelland er tilfreds i Brentford trods et svært år. (Foto: All Over Press) Championship Uheldige Bjelland har haft et hårdt og langt år

2 kommentarer
Vis kommentarer