Efter målshow: Dolberg melder klart ud om fremtiden

- Jeg forventer en rolig sommer og skal fortsætte i Ajax i næste sæson, hvor jeg skal være førsteangriber, siger Kasper Dolberg, der glæder sig til fire ugers ferie

Kasper Dolberg blev dobbelt målscorer og leverede sin hidtil bedste landskamp. Her sparker han Danmark i front. Video: Discovery Networks Danamrk

Pladsen som førsteangriber i Danmark er udsat. Scorer du ikke mål, er du udsat for kritik.

Det har Nicolai Jørgensen og Martin Braithwaite oplevet i flere tilfælde. Kritikken har ofte været nådesløs.

Mandag aften dukkede et nyt stjerneskud frem på den danske fodboldhimmel, da 21-årige Kasper Dolberg omsider fik chancen og greb den.

Ajax-kometen har haft et langt tilløb. Han scorede sit første mål i landsholdsregi for to år siden, men mod Georgien leverede han to fornemme scoringer og gav landstræner Åge Hareide noget at spekulere på henover sommeren.

Kasper Dolberg scorede sit første mål i Parken. Foto: Lars Poulsen.
Kasper Dolberg scorede sit første mål i Parken. Foto: Lars Poulsen.
 

Min bedste landskamp
For Kasper Dolberg kan sagtens blive løsningen som fremtidens angriber på det danske landshold.

- Jeg var til dels tilfreds. Jeg ville godt have scoret ét mål mere, men omvendt var det her også min bedste landskamp, erkender Kasper Dolberg, der nu står noteret for tre scoringer i 12 landskampe.

For ham var det også specielt at score det første mål i Parken. Der kom oven i købet et stort smil på læben efter scoringen før pausen.

- Jeg kan jo godt lide at score mål. Det var derfor, jeg smilede, forklarer Kasper Dolberg, der er glad for den enorme tillid, landstræneren har vist ham efter en sæson med mange udsving.

- Det har været op og ned for mig i sæsonen. Men det betyder enormt meget for mig med den tillid, som Åge Hareide har vist mig, påpeger han.

Nu er der udsigt til en lang ferie for Kasper Dolberg, der er bevilget fire uger på langs fra Ajax.

- Det er meget tiltrængt, fordi jeg kun nåede én uges ferie sidste år, siger han og pointerer, at det med sikkerhed bliver en rolig sommer for ham.

- Jeg er i en af Europas bedste klubber og skal blive i Ajax. Jeg har en meget stærk tro på, at næste sæson bliver min. Jeg skal være stamspiller som førsteangriber. Det, tror jeg, er muligt, hvis jeg kan holde mig fri for skader, vurderer Kasper Dolberg.

Kasper Dolberg fik lidt af et gennembrud på landsholdet efter sine to scoringer mod Georgien. Foto: Lars Poulsen.
Kasper Dolberg fik lidt af et gennembrud på landsholdet efter sine to scoringer mod Georgien. Foto: Lars Poulsen.
 

Ganske specielt med Skov
For ham var det specielt at spille en landskamp med en god kammerat fra ungdomstiden i Silkeborg.

- Jeg blev glad, da jeg fik besked på at spille fra start. Men det gjorde det hele ekstra interessant, da jeg fandt ud af, at Robert (Skov, red.) også skulle spille fra start.

- Vi startede med at spille sammen, da vi var 12 år i Silkeborg. Helt ærligt er det lidt stort, at to Silkeborg-drenge spiller sammen på landsholdet, siger Kasper Dolberg.

Landstræner droppede ham
Han kunne i den kommende tid faktisk have spillet U21 EM for Danmark, men det kommer han ikke til, fordi han ikke har været en del af kvalifikationen.

- Niels Frederiksen (U21-landstræneren, red.) synes, at det er bedst at bruge dem, der havde været en del af kvalifikationen. Personligt tror jeg, det er en god beslutning, jeg ikke skal til U21 EM, fordi jeg virkelig har brug for at få ladet batterierne op, understreger Kasper Dolberg.

Kasper Dolberg blev dobbelt målscorer, da Danmark vandt 4-1 over Georgien. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Dobbelt-berg slog til: Danmark uddelte tæsk

Foto fra Irlands udligning i Parken i fredags. I aften sikrede de sig alle tre point, da de sikkert slog Gibraltar. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Landsholdsfodbold Ingen hjælp til Danmark: Irland listede pligtsejr hjem

19 kommentarer
Vis kommentarer