Efter skandalekamp: Nu bliver video-dommeres skæbne afgjort

De omdiskuterede videoafgørelser i international fodbold skal officielt godkendes i Rusland lørdag

Paul Tierney var den mest uopulære mand på Wembley, da VAR-systemet onsdag adten reducerede første halveg af FA Cup-opgøret mellem Tottenham og Rochdale til en farce. Foto: AP
Paul Tierney var den mest uopulære mand på Wembley, da VAR-systemet onsdag adten reducerede første halveg af FA Cup-opgøret mellem Tottenham og Rochdale til en farce. Foto: AP

Indførelsen af videoafgørelser i international fodbold skal formelt godkendes af et panel med Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) i spidsen på et møde i Sotji i den kommende weekend.

Hidtil har den omdiskuterede dommerhjælp kun været på prøve i udvalgte turneringer, men det er FIFA's ambition, at der skal være videoafgørelser ved sommerens VM.

Det kræver imidlertid en godkendelse fra International Football Association Board (Ifab), der er det organ, der varetager fodboldspillets regler.

Her sidder FIFA på fire af de otte sæder. De øvrige fire stemmeberettigede medlemmer er præsidenterne for fodboldforbundene i England, Skotland, Wales og Nordirland.

Det kræver seks ud af otte stemmer for at få et forslag godkendt.

Præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA), Alexander Ceferin, har slået fast, at Champions League også næste år vil blive spillet uden videodommere.

Videosystemet, der giver kampens dommer mulighed for at efterse kritiske afgørelser på video, har været udsat for stor diskussion i prøvefasen.

Kritikere har blandt andet peget på, at svartiderne er for lange, hvilket medfører afbræk i spillet.

Ifølge internationale nyhedsbureauer forventes det dog, at forslaget bliver stemt igennem uden de store sværdslag.

Tidligere FIFA-præsident Sepp Blatter appellerer torsdag til, at man dropper videoafgørelser under VM i Rusland, der begynder 14. juni.

- VM må ikke blive brugt til at eksperimentere med så fundamental en ændring, skriver Blatter på Twitter.

Se også: Absurde scener: Håbløs videodommer begår fejl på stribe

Se også: Juventus-spiller scorer og bliver meget upopulær i sejr

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere