Efter svensk kollaps: Landstræneren langer ud efter spillerne

VM i Rusland har berøvet Sveriges spillere for en reel træningsopstart hen over sommeren, mener Jan Andersson

Janne Andersson under VM-slutrunden i Rusland. Foto: Eduardo Verdugo/AP
Janne Andersson under VM-slutrunden i Rusland. Foto: Eduardo Verdugo/AP

Det svenske fodboldlandshold styrede mandag mod en sejr over Tyrkiet i Nations League.

Men i slutminutterne gik det helt galt, da tyrkerne scorede to gange og vandt med 3-2 i Stockholm.

Landstræner Jan Andersson peger på, at sammenbruddet kan skyldes deltagelsen ved sommerens VM i Rusland. Her nåede Sverige til kvartfinalen, hvor holdet røg ud til England.

- Vi laver mange tekniske fejl og blev straffet hårdt. Vi så trætte ud ret tidligt i kampen, og vi var ikke rappe nok i bevægelserne. Vi må finde ud af, hvad det skyldes, siger landstræneren.

- Jeg bryder mig ikke om at lede efter undskyldninger, men vi, der nåede langt til VM, har ikke nogen spillere, der har en reel sæsonopstart i kroppen, siger Andersson.

I sidste uge tabte Sverige med 0-2 til Østrig, der ligesom Tyrkiet ikke deltog ved VM-slutrunden i Rusland.

Mange svenske spillere er derfor kommet sent tilbage til deres respektive klubber, hvor træningen har været i fuld gang.

- Østrig og Tyrkiet var ikke med til VM, og deres spillere har haft en sæsonopstart og er længere fremme rent fysisk.

- Normalt ser vi ikke sådan her ud. Spillerne er helt færdige. Der er for mange, som det ikke stemmer for lige nu, mener landstræneren.

Sverige førte med 2-1 i mandagens hjemmekamp på Friends Arena frem til det 88. minut, inden indskiftede Emre Akbaba sikrede de tyrkiske gæster sejren med to scoringer.

Simon Kjær under VM i fodbold i juni. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Simon Kjær ringede vikarspillere op før Slovakiet-kamp

Kasper Schmeichel, Simon Kjær og Mathias Zanka Jørgensen har sammen med de øvrige landsholdsspillere fået skrammer i lakken efter konflikten. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Landsholdet lagt for had på sociale medier

Mathias Zanka Jørgensen lykønskede Christian Eriksen efter scoringen mod Wales. Zanka sender stikpille til Daniel Holm, der blærede sig over sin landsholdsdebut. Foto: Lars Poulsen. Landsholdsfodbold Zanka giver vikar tørt på: Tænk dig om, før du blærer dig

Christian Eriksen og Åge Hareide leverede varen for Danmark søndag aften. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Tre tæt på topkarakter: En mand dumper med et brag

Allan Olsen Ja tak, Eriksen: Det her er du langt bedre til

7 kommentarer
Vis kommentarer