Efter tilskuer-skandale i Parken: Politiet bekræfter talrige anholdelser

Københavns Politi har anholdt 11 polske fodboldfans lørdag for uorden og vold i hovedstaden

Foto: Jakob Jørgensen, redigering: Peter Boier

Fodboldfans skaber stadig uro i København dagen efter fredagens landskamp mellem Danmark og Polen, hvor gæsterne blev sat til vægs med 4-0 i Parken.

Lørdag morgen blev otte polske fodboldfans anholdt. Og lidt senere om eftermiddagen er yderligere tre blevet pågrebet. Det skriver Københavns Politi på Twitter.

Alle 11 personer er fra Polen, og de er blevet anholdt for uorden og vold. Politiet meddeler, at en de polske fans er blevet varetægtsfængslet, men hvor længe, oplyses dog ikke.

Inden kampen begyndte fredag aften, skabte flere tilhængere også uro i hovedstaden.

Her blev lidt under 20 personer anholdt i området omkring Lavendelstræde i Indre København. De anholdte var ifølge politiet hovedsageligt polakker.

- Vi har sigtet folk efter ordensbekendtgørelsen og politiloven, og så må vi se, om der falder nogle yderligere sigtelser af - i forhold til eksempelvis straffeloven, hvis man har indladt sig i slagsmål, fortalte vicepolitiinspektør Jakob Vilner.

Og dem var der flere af i forbindelse med fredagens landskamp. Ekstra Bladet har været i kontakt med flere danske fans, der var på plads i Parken og oplevede urolighederne på tætteste hold.

Nogle danskere oplevede decideret ubehag ved at være tilstede til det, der ellers nede på banen udviklede sig til den helt store fodboldfest.

- De (polske fans, red.) står med ryggen til kampen og provokerer kun. Ved første mål starter det første slagsmål, og vi må gemme børnene væk, og så kommer der politifolk kommer ind. Der er nok omkring 10-15 stykker, siger John Milvertz, der var en af de danskere, som fik en trist oplevelse trods den flotte danske sejr.

- Jeg får ikke min kone med igen. Børnene var utrygge. De polske fans på endetribunen kastede flasker over spillertunnellen og over på os. Det var kaos, siger han.

Et af kritikpunkterne var, at de polske fans sad side om side med de danske på flere af tribune-afsnittene, og fra DBU's side lægger man sig også fladt ned og erkender, at der er sket fejl i forbindelse med afviklingen af opgøret. DBU-kommunikationschef Jakob Høyer beskriver det således:

- Det er dybt problematisk. Vi følger UEFA's regler, for fansene skal være adskildt.  Det er ikke lykkedes i den grad, som vi ønskede, siger Høyer.

- Vi har gennem længere tid vidst, at de (polske fans) har købt billet, og de har fået at vide, at de ville blive afvist i døren. Vi har skrevet mails dem og faktisk også tilbudt dem, at vi ville købe billetterne tilbage. Det har en del takket ja til.

- Vi afviste rigtig mange, men der er altid nogen, der ønsker at snyde. Det er svært at afvise dem, hvis de for eksempel har overtrækstrøje over den polske landsholdstrøje.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Københavns Politi i forbindelse med nyheden om de 11 anholdelser, men det har ikke været muligt.

Tusindvis fanget udenfor Parken - her er DBU's svar

Lagde Parken og Polen ned: Geniet Eriksen hyldes for fuld skrue

Polsk verdensstjerne fælder hård dom efter ydmygelse