Efter to år i frostboks: Landsholdsprofil har ændret sig

- Jeg skal vise, jeg hører til på holdet og kæmpe for at være med hver gang, siger ydmyg Pierre Emile Højbjerg

Pierre Emile Højbjerg (i midten) har ændret sig markant. Fra den unge, frembrusende knægt til den ydmyge unge mand, der nu er tålmodig. Foto: Lars Poulsen.
Pierre Emile Højbjerg (i midten) har ændret sig markant. Fra den unge, frembrusende knægt til den ydmyge unge mand, der nu er tålmodig. Foto: Lars Poulsen.
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

CARDIFF (Ekstra Bladet): Hvis du havde bedt Pierre Emile Højbjerg om at slappe af og blive en smule mere tålmodig for ét eller to år siden, havde han helt sikkert vendt det hvide ud af øjnene.

Men den unge Southampton-komet er kommet på helt andre tanker det seneste år. Efter to år i landsholdets frostboks kom han i oktober tilbage i varmen.

Han spillede testkampen mod Østrig, men nu må han igen indstille sig på en sekundær rolle som bænkevarmer mod først Wales og siden Irland mandag i Aarhus.

- Det er enhver fodboldspillers drøm at være blandt de foretrukne. Men jeg er kun med for anden gang efter lang tids fravær. Derfor handler det for mig om at gøre mig umage og vise mig frem.

- Jeg skal vise, at jeg hører til på holdet og kæmpe for, at jeg bliver udtaget hver gang, siger Pierre Emile Højbjerg.

På mange måder har den unge, håbefulde Højbjerg slået en gevaldig kolbøtte. Fra den talentfulde, fandenivoldske knægt, der bare vil spille hver gang, til den ydmyge og tilbageholdende unge mand, der virker til bare at være glad for at være med igen.

Derfor er det vigtigste for ham lige nu: Tålmodighed.

- Hvis du spurgte mig for ét år siden, var jeg nok ikke så tålmodig, som jeg er i dag. Men jeg har set, hvordan arbejdet kan bære frugt, hvis du er tålmodig.

- For det er sådan, at hvis du hele tiden søger noget nyt eller noget andet, mister du din grund- og tryghedsbase, forklarer Pierre Emile Højbjerg, der ligner manden på bænken mod Wales.

Lasse Schöne og Thomas Delaney står lige nu langt foran ham i køen.

Landsholdsprofil: I kan ikke lide den måde jeg spiller på

Landstræner-emne: Jon Dahl vil være chef igen

Sisto øjner lys i mørket: Ny træner kan blive redningen

Mere fra Ekstra Bladet+

Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind