Annonce:
Annonce:

Efter triumf i Parken: En af vores største sejre nogensinde

Stevan Jovetic jublede efter Montenegros sejr på 1-0 over Danmark, og han kalder resultatet for et af de største i nationens korte levetid

Jovetic på bolden i Parken tirsdag aften. (Foto: Lars Poulsen)
Jovetic på bolden i Parken tirsdag aften. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Mens Danmark skridt for skridt kommer længere væk fra VM-slutrunden i Rusland i 2018, er Montenegro kommet flere skridt nærmere.

Nationen, der blev selvstændig i 2006 og spillede sin første landskamp i 2007, har syv point for de første tre kampe, hvilket er samme antal som Polen. De to nationer har et forspring på to point til Rumænien og fire til Danmark.

Mod Danmark var Inter-spilleren Stevan Jovetic arkitekten bag Montenegros sejr, da han først tørrede Thomas Delaney og efterfølgende lobbede bolden over to fremadstormende forsvarsspillere, så Fatos Beciraj kunne score kampens eneste mål.

Og Jovetic lagde ikke skjul på, at resultatet er kæmpe stort for montenegrinsk fodbold.

Annonce:

- Det er en af de største sejre i Montenegros historie. Men vi har ikke opnået noget, for det er kun den tredje puljekamp. Vi er startet godt, men vi skal blive bedre skridt for skridt, og det håber vi lykkes, siger den 27-årige angriber, der har en fortid i blandt andet Manchester City og Fiorentina, og forklarer:

Et stort hold
- Det er et kæmpe resultat, for vi spillede mod et stort hold på udebane. Vi forventede, at Danmark ville have bolden meget, og så ventede vi på kontraangreb. Jeg synes, vi gjorde det godt, og til sidst tog vi de tre point. Det var vigtigt, siger han.

Skulle det lykkes Montenegro at spille sig til VM, vil det være en kæmpe overraskelse, men drømmen er kommet nærmere for Jovetic og Montenegro - uden at det dog fylder meget i hovedet på angriberen.

- Det er tidligt at tale om, men det her giver os da selvtillid. Vi skal blive bedre for hver kamp, der går, men vi gjorde det godt. Vi løb meget, vi kæmpede meget. Vi skal blive bedre med bolden og have den mere. Danmark havde bolden hele tiden, så det skal vi forbedre. Men vi vandt, og det var det vigtigste.

Annonce:

Ønsker Danmark det bedste
Jovetic stod for kampens detalje, da han med en fremragende assist var arkitekten bag kampens eneste scoring, og der var et skær af en Laudrup-aflevering over måden, Jovetic spillede bolden over to fremadstormende forsvarsspillere.

- Først fik jeg bolden, og så ville jeg skyde med højre, men der var en dansk spiller i vejen, så jeg gik til den anden side og tog endnu en berøring. Jeg så, at der kom to eller tre frem for at blokere, og så var det bare med øjet, at jeg så Beciraj. Det går hurtigt, så det er også svært at forklare, siger han.

Mens Danmark nok får en over nakken i den danske presse, kommer Stevan Jovetic ikke til at kaste med mudder mod det danske hold.

- Jeg har ikke lyst til at tale om svagheder. Danmark er et godt hold, der er gode spillere. De er stadig med, for der er kun spillet tre kampe. Jeg ønsker dem det bedste, siger han.

Spot dig selv: Var du til det pinlige nederlag i Parken?

Pinligt Danmark: Total fiasko mod Montenegro

Fiasko i Parken: Se de danske dumpe-karakterer

Vred Viktor Fischer: Vi er pattebørn!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: