Ekspert advarer landstræner: Ingen vil være skruebrækkere

- De ville komme i ’bad standing’, hvis de meldte sig ud af fællesskabet i landsholdssammenhæng, mener Arnela Muminovic

Hør Ekstra Bldets sportschef, Allan Olsen, forklare sagen her

Hvis konflikten mellem kvindelandsholdet og DBU ikke løser sig før Danmarks VM-kvalifikationskamp tirsdag i Ungarn, vil den nyansatte landstræner Søren Randa-Boldt alligevel ’kende en milliard spillere, der gerne vil spille’, udtalte han forleden.

- Men jeg tror, at han godt selv ved, at det vil blive sværere end som så, siger DR’s ekspertkommentator på kvindefodbold - freelancer på Ekstra Bladet, Arnela Muminovic.

I virkelighedens verden vil meget få nemlig gøre sig til skruebrækkere for at få en landskamp på CV’er, mener hun, og tynder kontant ud i hans muligheder.

- Hverken spillere fra U23- eller U19-landsholdet ville gøre det, fordi de vil være solidariske i denne sag. De stræber efter en dag selv at blive A-landsholdsspillere og vil selvfølgelig selv gerne have de bedst mulige vilkår til den tid. Det vil være første prioritet for dem.

- Men de ville komme i ’bad standing’. Det vil virkelig blive upopulært at melde sig ud af fællesskabet i landsholdssammenhæng, siger Arnela Muminovic, der selv er aktiv spiller gennem mange år.

- Så han skal finde spillere fra 3F-ligaen eller 1. division, som ikke er medlemmer af Spillerforeningen. Dem er der sikkert en del af, men her vil sikkert gælde det samme.

- De fleste vil være solidariske og interesserede i, at kvindefodbolden endelig bliver tage seriøst. De vil gerne se den positive udvikling fortsætte, og de er enige i, at landsholdsspillerne fortjener bedre vilkår. Det er jo en fælles kamp.

- Jeg spiller selv i Sundby, som ligger i toppen af 1. division, men jeg kan ikke forestille mig, at nogen ville takke ja.

- Nogle enkelte vil måske blive trick’et af udsigten til en landskampsnål, noget tv-tid og noget opmærksomhed. Der vil nok altid være spillere, der går deres egne veje og tænker individuelt.

Arnela Muminovic har kun et smil til overs for landstrænerens ambitioner om at stille et slagkraftigt hold i Ungarn. Foto: Lars Poulsen
Arnela Muminovic har kun et smil til overs for landstrænerens ambitioner om at stille et slagkraftigt hold i Ungarn. Foto: Lars Poulsen

Skulle det endelig lykkes at skrabe et hold sammen af den type individualister, vil det ikke have den store sportslige værdi, vurderer hun.

- Man skal forstå, at der er kæmpe niveauforskelle i kvindefodbold. På herresiden ville du måske nok kunne stille med et udvalgt hold fra de bedste rækker, der kunne yde god modstand, men det kan du ikke hos kvinderne.

- Og under alle omstændigheder vil det være utopi at tro, at man kan stille et hold med kvalitet, der kan yde Ungarn modstand.

Heller ikke selv om Ungarn er et hold, som landsholdet ifølge eksperten normalt skal slå.

- De tilhører det europæiske mellemleje, men de vil være stærke nok til at slå et udvalgt, dansk ligahold ret stort, lyder hendes tørre vurdering.

Ekstra Bladet har forsøgt at få Søren Randa-Boldt til at forholde sig til scenariet, men det har landstræneren ikke den store lyst til. På spørgsmålet om, hvilke spillere han måtte have i tankerne, siger han.

- Det ville jeg fortælle dem, før jeg ville fortælle det til dig.

Han oplyser i øvrigt, at han ingen kommentarer har men taler alligevel let hektisk videre om den ’nødsituation’, der er opstået. Til sidst summer han situationen op til følgende:

- Lige nu afventer jeg bare besked. Jeg er ansat i DBU og skal have at vide af dem, hvad jeg skal gøre.

Se også: DBU-konflikten kørt fast: Nu får parterne hjælp

Line Røddik Hansen (i midten) afviser fuldstændig, at kvindelandsholdet kan komme i top-4 i verden, som formand Jesper Møller drømmer om, hvis der ikke tilføres massive summer i fremtiden. Landsholdsfodbold - 13. sep. 2017 - kl. 10:39 Spillerne står fast: Flere penge eller ingen top 4

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen