Ekspert: Forrykt DBU-bommert afslører mistillid

Kommunikationsekspert Christian J. Schultz mener, at DBU, med håndteringen af 'invitations-bommerten', endeligt har tabt kampen om spillernes tillid

DBU-toppen bør lægge al energi i at genskabe tilliden fra spillerne og landstrænerstaben, mener kommunikationsekspert Christian J. Schultz. (Foto: Lars Poulsen)
DBU-toppen bør lægge al energi i at genskabe tilliden fra spillerne og landstrænerstaben, mener kommunikationsekspert Christian J. Schultz. (Foto: Lars Poulsen)

Da DBU fredag aften afholdt Dansk Fodbold Award uden at invitere landstræner Morten Olsen, var det ikke kun udtryk for en 'administrativ fejl', som DBUs kommunikationschef efterfølgende beskrev det.

Kommunikationsstrateg og medierådgiver Christian J. Schultz mener således, at håndteringen af sagen er et tegn på den absolutte mangel på tillid, der hersker mellem unionen på den ene side og landstrænere og landsholdsspillere på den anden. Og den mistillid trækker spor ind i den aktuelle lønkonflikt mellem union og spillere.

Landstræner Morten Olsen havde slet ikke fået en invitation til DBU's fodboldshow, der ellers havde 220 inviterede gæster. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Hovsa, DBU: Glemte at invitere Morten Olsen

- Først og fremmest er det en drønærgerlig sag for DBU's administration, at man glemmer at invitere samtlige U-trænere og landstrænere. Især fordi Morten Olsen er kendt for at være 'spillernes mand'. Morten Olsen er ham, som mange af landsholdsspillerne ringer til, når der opstår sådan en sag med DBU som lønkonflikten. Så at DBU's administration ikke har et tæt og nært forhold til Morten Olsen er rystende, siger Christian J. Schultz til Ekstra Bladet.

Christian J. Schultz mener, at det nu er op til DBU's direktør Claus Bretton-Meyer at genskabe det ødelagte forhold. Ellers vil det komme til at gå ud over dansk landsholdsfodbold i fremtiden.

- Claus Bretton-Meyer bør arbejde intenst på at få bygget det tillidsforhold op igen. Før det bliver løst, står dansk landsholdsfodbold meget, meget dårligt, siger han.

Direktør i DBU Claus Bretton-Meyer er sammen med sine kolleger kommet i strid modvind på Twitter. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Glemte invitation: DBU bliver hånet og latterliggjort

Problemet er, ifølge Schultz, især, at sagen ikke er enestående i DBU-regi, og at man denne gang blev taget i en løgn i forbindelse med pressehåndteringen.

- Det er et rigtig uheldigt signal, DBU sender til den sportslige sektor. Og det er jo ikke første gang på det års tid, DBU har haft Claus Bretton-Meyer ved roret, at man har nogle kontroverser med landstræner-teamet og Morten Olsen. Og det hjælper absolut ikke DBU's ledelse i spillerkonflikten. Tværtimod. Det skader deres image kolossalt meget, fordi man først går ud og lyver til pressen om, hvorfor Morten Olsen ikke er med, og man derefter så går ud og korrekser sig selv og siger, at det var en 'administrativ fejl'. Mange vil have meget svært ved at tro på, at man kan glemme en landstræner. Det virker helt forrykt, siger Schultz

Morten Olsen vil ikke gå videre ind i sagen om hans manglende invitation. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Morten Olsen om DBU-forglemmelsen: Det kan jo ske

DBU bør derfor indse, at de har tabt kampen i medierne og bør derfor fokusere på at komme videre ved forhandlingsbordet.

- DBU har tabt kampen i medierne. De skal tage en dialog med Morten Olsen og med Spillerforeningen og finde en løsning på konflikten hurtigst muligt. Jo længere denne her konflikt trækker ud, des værre bliver det for DBU. De må indse, at denne kamp vinder man ikke. De bør bruge al tid og kraft på at genoprette tilliden til spillerne og trænerstaben, konkluderer Christan J. Schultz.

0 kommentarer
Vis kommentarer