Ekspert om dansk drømme-gruppe: Angriberne er decideret dårlige

Landsholdskommentator Peter Piil nærer sund respekt for stærke Schweiz - men har svært ved at få armene ned efter den danske lodtrækning til EM 2020

Christian Eriksen får forhåbentlig bedre plads mod et irsk hold, der skal længere frem på banen. Foto: Lars Poulsen
Christian Eriksen får forhåbentlig bedre plads mod et irsk hold, der skal længere frem på banen. Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Han udstøder nærmest en lettelsens latter, Peter Piil, da Ekstra Bladet orienterer ham om hvilke lande, der kom op som Danmarks modstandere i kvalifikationen mod EM i 2020.

- Jamen, det er jo en ren drømmelodtrækning, siger den faste landsholdskommentator hos Discovery om Gruppe D, der byder på Schweiz, Irland, Georgien og Gibraltar.

- Selvfølgelig skal vi have respekt for Schweiz, som vi senest har set i et imponerende comeback mod Belgien i Nations League, hvor de vendte 0-2 til 5-2.

- Landstræner Vladimir Petkovic har haft en plan, som har udviklet sig meget fint, og det er ikke tilfældigt, at de er så gode lige nu.

- Han har kunnet holde fast i en stamme af rigtigt gode spillere og råder over en blanding af gode spillere og store individualister, som til sammen udgør et rigtigt stærkt hold.

- Den største profil er selvfølgelig Xherdan Shaqiri, som på det seneste har overrasket mange i Liverpool. På landsholdet har han længe haft absolut stjernestatus. Han både scorer, lægger op og er farlig på dødbolde, siger Peter Pill om manden med det knivskarpe venstreben.


- Så vi skal have respekt for Schweiz, men heller ikke mere. Og det kan måske blive en lille dansk fordel, at de er med i Final Four i Nations League til juni.

Er han glad for Schweiz som den topseedede modstander, er kommentatoren decideret henrykt over at trække Irland fra det tredje lag.

- Vi har haft lidt svært ved at åbne deres betondefensiv, men den har fået massiv kritik hjemme, så den nye landstræner, Mick McCarthy, vil nok været tvunget lidt længere frem på banen.

- Problemet er, at han ikke har materialet til det, og deres angribere er decideret dårlige.

Peter Piil vil ikke kaste sig ud i en aktuel analyse af Georgien som modstander men påpeger dog, at flere af holdets profiler befinder sig på Superliga-niveau.

- Danmark har tidligere haft det svært med de lange rejser men beviste senest i Kazakhstan, at man med en sejr på 3-1 kan rejse ud og hente et resultat hjem uden at spille godt.

Kvalifikationen starter til marts.

Dansk fodbold-boss tager affære: - Ingen skal dø for et VM

Danske spillere har valgt: En af disse bliver årets spiller

Tv-station jubler over ny turnering: Danskerne strømmede til skærmene

William Kvist: Sådan er mit nye job

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU