Ekspert: Sådan står Danmark rustet til EM-slutrunden

De danske fodboldkvinder mangler ikke så meget for at kunne matche de bedste, men de to stjerner, Nadim og Harder, skal lære at spille sammen, mener Arnela Muminovic

De danske kvinder har meget at byde ind med ved slutrunden, men der er også plads til forbedring, mener ekspert. Foto: Anders Kjærbye
De danske kvinder har meget at byde ind med ved slutrunden, men der er også plads til forbedring, mener ekspert. Foto: Anders Kjærbye

De danske fodboldkvinder har spillede sig tirsdag aften direkte til sommerens EM-slutrunde med en sikker 2-0 sejr over kval-gruppens førerhold, OL-sølvvinderne fra Sverige.

Og det danske landshold har bestemt også noget at byde ind med, når det til sommer går løs i Holland, mener fodboldkommentator Arnela Muminovic, der har fulgt holdet tæt.

- De skal videre fra gruppespillet, og de er blevet bedre i forhold til de helt store nationer som Tyskland, Frankrig og et mere motiveret svensk hold, siger hun.

- De har fået mere styr på deres koncept med to angribere og mere aggressivitet, og de har to vigtige spillere i Pernille Harder og Nadia Nadim.

- De står også godt på banen uden bold mod de store hold. De er godt organiseret, og så er de blevet mere boldfaste. De tør spille bolden ud – også under pres.

- Endelig kan man se, at nogle af profilerne spiller i udlandet og nu befinder sig på et lidt højere niveau, siger hun med adresse til netop Harder og Nadim samt Line Røddik i forsvaret.

Netop samarbejdet mellem Nadim og Harder kan dog forbedres, og her ligger et fokuspunkt for landstræner Nils Nielsen, mener Arnela Muminovic.

- De skal blive bedre til at finde hinanden. De tænker stadig for forskelligt.

Hun peger også på, at truppen mangler lidt bredde, så der kan hentes nye kompetencer fra bænken undervejs.

Jävla bra: Danmark slår Sverige og er EM-klar

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.