Ekstra Bladet i Wolfsburg: Det er noget Lord, Bendtner

Den 28-årige danske angriber har stadig fans i Wolfsburg, men træner Dieter Hecking er ikke én af dem. Derfor er alle overbeviste om, at Nicklas Bendtner efter sin seneste dumhed ikke får flere chancer i folkevognsbyen

Se Ekstra Bladets journalist Gisle Thorsen vurdere Bendtners situation i Wolfsburg her
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

WOLFSBURG (Ekstra Bladet): Plakaten er fra dengang, da alt var godt. Eller i hvert fald bedre.

Håret er højt, og det samme er humøret hos Nicklas Bendtner. Han sidder med et stort sejrsgrin lige bag målmand Diego Benaglio og pokalen på græsset på Olympiastadion i Berlin.

Billedet er fra dengang i maj, da Wolfsburg vandt den tyske pokalturnering, og Nicklas Bendtner stadig fik lov at være med. 

Et godt minde for Bendtner og for Wolfsburg-tilhængerne, der kan se den store plakat skråt over for VfL-kapellet på Volkswagen Arena.

Humøret var højt hos Nicklas Bendtner og resten af Wolfsburg-holdet efter pokalsejren i maj. Et af få gode Bendtner-minder fra tiden i Tyskland (Foto: AP /Markus Schreiber)
Humøret var højt hos Nicklas Bendtner og resten af Wolfsburg-holdet efter pokalsejren i maj. Et af få gode Bendtner-minder fra tiden i Tyskland (Foto: AP /Markus Schreiber)

Det topmoderne stadion indviede i november sit eget kapel, hvor spillerne har mulighed for at trække sig tilbage og bede en bøn.

Om Bendtner har benyttet sig af tilbuddet, er nok tvivlsomt, men den 28-årige danske angriber har efterhånden brug for de højere magter, hvis han igen skal finde smilet frem og blive en del af holdet i Wolfsburg.

For Nicklas Bendtner er i fodboldmæssig forstand blevet begravet på Volkswagen Arena.

Isoleret i Wolfsburg: Nu serverer Bendtner suppe for ældre

Nogle kilometer derfra er det en bemærkelsesværdig dag for den ene af de to kvindelige ekspedienter i VfL FanWelt i City-Galerie i centrum af kleine Wolfsburg. 

Hun sælger en Bendtner-trøje. Formentlig den sidste. Det er mest Draxler-trøjer, som tilhængere vil ha’, og hun kan ikke huske, hvornår hun sidst langede en Bendtner-trøje over disken.

- Men jeg har da solgt nogle enkelte, fortæller hun, mens hun trykker ’3 Bendtner’ på den grønne udebanetrøje fra Kappa, hvis pris er 'stark reduziert.'

53 euro. Inklusive Bendtner og et 3-tal på ryggen.

Det er stadig muligt at få en Bendtner-trøje i den tyske provinsby (Foto: Lars Poulsen)
Det er stadig muligt at få en Bendtner-trøje i den tyske provinsby (Foto: Lars Poulsen)

Så billigt slap 16-årige Antonio ikke, da han fuld af forventninger købte sin Bendtner-trøje i butikken.

Han hænger ud med de jævnaldrende kammerater Sally og Pascal på en bænkerække i fanbutikken med det prangende navn, men knap så prangende indhold. 

De tre skoledrenge – og sæsonkortholdere – skæver op mod tv-skærmen, hvor Sky Sports gør klar til Champions League-lodtrækningen. 

Wolfsburg er blandt de sidste otte, men Bendtner får ikke lov at møde Real Madrid. 

- Jeg kan godt li’ Bendtner, men drømmen er bristet. Der var store forventninger, men alle skandalerne. 

- Og nu er han kommet for sent igen, så han har slet ingen chance mere hos VfL. Han bliver solgt til sommer, lyder analysen fra Antonio.

- Jeg tror, at han bliver smidt ud før. Der kommer nok noget mere, siger Sally, der ellers synes, at Bendtner er en cool type. 

- Jeg og mine venner kan godt li’ ham og hans facon, men der har bare været for mange skandaler. Det er ikke godt.

Antonio i midten har faktisk købt en Bendtner-trøje, men ligesom sine to jævnaldrende kammerater Pascal (tv.) og Sally (th.) tror han ikke længere på, at danskeren har en fremtid i Wolfsburg (Foto: Lars Poulsen)
Antonio i midten har faktisk købt en Bendtner-trøje, men ligesom sine to jævnaldrende kammerater Pascal (tv.) og Sally (th.) tror han ikke længere på, at danskeren har en fremtid i Wolfsburg (Foto: Lars Poulsen)

Seneste skandale, hvis man ellers kan kalde det det, var tirsdag, da Bendtner sov over sig og kom tre kvarter for sent til træning.

Den 28-årige angriber gav vækkeuret skylden, men i Wolfsburg er de ligeglade. De havde i forvejen fået nok og så det her. 

For den forseelse skal Bendtner lægge 2250 euro (16.772 kr.) i bødekassen, 50 euro pr. minut, men hvad værre er, så har han siden onsdag været udstyret med et trainingsverbot fra Dieter Hecking.

Det ærgrer Byron, der løber Ekstra Bladet i møde på den stille gågade. Han vil gerne sælge noget for WWF, vi vil hellere høre om Bendtner.

- Han er god, rigtig god. Han kommer med gejst og lysten til at score mål, siger den 24-årige studerende fra Mainz, der modsat de fleste andre i byen vælge at trække på skuldrene over danskerens lange skandaleregister.

- Det er menneskeligt at fejle, men punktlighed er selvfølgelig meget vigtigt her.

Bendtner har stadig fans i Wolfsburg. Her er det 24-årige Byron, der har tilgivet danskerens fejltrin (Foto: Lars Poulsen)
Bendtner har stadig fans i Wolfsburg. Her er det 24-årige Byron, der har tilgivet danskerens fejltrin (Foto: Lars Poulsen)

Og der har vi så problemet. Ét af dem. Der var også det med at komme tilbage fra ferier i en tilstand, som fik træner Hecking til at beordre ekstra træning. Og så var der det billede med en Mercedes på Instagram.

I folkevognsbyen Wolfsburg er den slags am strengsten verboten.

Det svarer nogenlunde til at løbe rundt på Camp Nou i Barcelona iført en Real Madrid-trøje. 

Wolfsburg blev grundlagt i 1938 under navnet Stadt des KdF-Wagens bei Fallersleben og er bundet uløseligt sammen med Volkswagen. Den blev bygget for at huse fabrikkens mange arbejdere.

I dag bor der knap 125.000 mennesker i byen, der næppe optræder på ret manges bucketlist. 

Når lokale omtaler den, bliver den relativt korte afstand til Hannover og Hamborg, Berlin og Braunschweig fremhævet som en af de bedste ting ved byen.

En by som Wolfsburg vil aldrig blive nogen naturlig hjemmebane for personen Nicklas Bendtner, og klubben var godt klar over, at den tog en chance, da den for godt halvandet år siden hentede den danske landsholdsangriber til Niedersachsen på en fri transfer.

Skandaler og undskyldninger: Hvilke er Bendtners bedste?

Nu er eksperimentet Bendtner, som sportsdirektør Klaus Allofs sagde for nogle uger siden, mislykket. Og det var endda inden, at problem-danskeren valgte at sove for længe… 

- Alle her går ud fra, at det er slut med chancer til ham. Det er sket for meget, og det var også sket for meget, inden han kom til Wolfsburg.

- Det var egentlig klart fra start, at han ikke kunne tillade sig at falde i, og nu er han faldet i igen. Træneren er irriteret, Allofs er irriteret.

- Bendtner har også trænet dårligt, som om han ikke rigtig har været interesseret. Og læg dertil den manglende disciplin, siger Sven Töllner, der dækker Bundesliga-klubben for Sky Sports.

Sky Sports Sven Töllner er overbevist om, at Nicklas Bendtner har fået sin sidste chance i Wolfsburg-trøjen (Foto: Lars Poulsen)
Sky Sports Sven Töllner er overbevist om, at Nicklas Bendtner har fået sin sidste chance i Wolfsburg-trøjen (Foto: Lars Poulsen)

Kurt Hofmann slår ud med armene i presserummet på Wolfsburgs nye anlæg med udsigt til træningsbane, Volkswagen Arena og de grå skorstene fra Volkswagens ældste fabrik, der har flere end 70.000 ansatte og årligt spytter over 800.000 biler ud fra samlebåndet.

Når han ikke lige snakker i telefon eller skriver om Wolfsburgs kommende Champions League-modstander, Real Madrid, vil han gerne tale om Wolfsburgs nummer 3. 

Der er irritation i hans stemme, og det er Bendtners skyld.

- Så stort talent, siger Bild-journalisten og spreder håndfladerne langt fra hinanden.

- Og så lidt får han ud det, siger han og samler dem næsten helt igen. 

- Han er den bedste angriber her. Hvis han ellers ville!

Nicklas Bendtner fik sin seneste – og sidste – chance i starten af februar mod Schalke. 

Siden har den 28-årige dansker ikke været i truppen. Ikke engang når der ellers ikke har været nok til at fylde alle pladser på bænken ved siden af træner Hecking.

Wolfsburg-træner Dieter Hecking orker ikke længere at svare på spørgsmål om Nicklas Bendtner. Han har opgivet danskeren (Foto: Lars Poulsen)
Wolfsburg-træner Dieter Hecking orker ikke længere at svare på spørgsmål om Nicklas Bendtner. Han har opgivet danskeren (Foto: Lars Poulsen)

Den 51-årige træner mener ikke længere, at han er i stand til at hjælpe der dumme Däne, og tale om ham orker han heller ikke mere.

- Ingen kommentarer, siger manden med de insisterende grågrønne øjne, da Ekstra Bladet spørger til Bendtners situation i klubben.

Du er en fuser, Bendtner

Danskerens arbejdsdag er for længst ovre, da Wolfsburg-spillerne trasker ud mod træningsbanen. De er på græs, Nicklas Bendtner måtte igen nyde foråret indendørs i fitnessrummet. Alene. Fanget i et gyldent bur.

For folkevognen er kørt. Det er noget Lord…

Har Bendtner spillet sin sidste kamp?

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+