Elkjær om Olsen-exit: Ikke særlig elegant, DBU

Morten Olsen har læst DBU’s vink med en vognstang og taget konsekvensen, mener Preben Elkjær, som har kæmpe respekt for både beslutning og karriere

Her fortæller Morten Olsen til Ekstra Bladet, hvorfor han tog beslutningen om at stoppe

Som tidligere landsholdskammerat har Preben Elkjær fulgt Morten Olsen i årtier. Derfor kommer landstrænerens beslutning om at stoppe heller ikke bag på ham:

-Nej, ikke med de ting, man har kunnet læse i pressen den seneste tid. Udefra har det ikke set ud, som om DBU har haft noget stort ønske om, at han skulle fortsætte.

- Man glemmer ikke bare at invitere en mand som Morten Olsen til Danish Football Awards. Det er vist et vink med en vognstang, siger han til Ekstra Bladet.

Morten Olsen ser gerne, at hans afløser er en dansker (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold - 17. mar. 2015 - kl. 14:28 Olsens afløser? Det skal være en dansker

- Morten har set det og tænkt sit: Hvis ikke de andre er på samme linje som mig, så stopper jeg nu. Igen tænker han kun på dansk fodbold. Jeg tager hatten af for det, han har gjort, siger han og tilføjer:

- DBU er i deres gode ret, men det har ikke været særlig elegant.

Har DBU forsømt at give ham den kredit, han fortjener?


Morten Olsen annoncerede til DBU's pressemøde, at han stopper

- Det tror jeg ikke. Ingen er vist i tvivl om, hvad Morten har betydet for dansk fodbold som gennemgående figur i 30 år.

For Preben Elkjær befinder Morten Olsen sig helt øverst i det historiske, danske fodboldhierarki:

-Der er ingen tvivl om, at han er en af de helt store gennem tiderne, både som spiller og som træner. Han har gjort en forskel, også udadtil. Han har været en fantastisk repræsentant for dansk fodbold.

Nicolai Boilesen er ked af, at Morten Olsen siger stop. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold - 17. mar. 2015 - kl. 14:17 Ærgerlig Boilesen: Morten er den bedste

Hvordan?

- Ja, det første, der falder mig ind, er selvfølgelig hans seriøsitet. Alle, der kender Morten, ved, hvor seriøs han var og er. Hvordan han har lagt hele sit liv til rette efter fodbold. Det fortjener han enorm respekt for.

- Han skulle jo have været tysker. Han og Sepp (Piontek, red.) er skåret af det samme stykke træ. Hans mentalitet er jo ikke dansk. Der går en lige linje mellem de to. De har haft samme indstilling til tingene.

Morten Olsen takker af som landstræner til næste sommer. (Foto: Lars Poulsen) Allan Olsen - 17. mar. 2015 - kl. 13:55 Morten har den klasse som DBU mangler!

Kan du se ham som pensionist fra næste sommer?

- Han har i alt fald fortjent det.

- Men jeg tror nu også, at Morten har udviklet sig som menneske. Han kan sagtens have nogle ting, som han gerne vil bruge mere tid på.

- Og så kan det være, at vi fremover ser ham lidt mere løssluppen, griner Preben Elkjær. 

  Morten Olsen har udtaget de 23 navne til de kommende to kampe mod USA og Frankrig (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold - 17. mar. 2015 - kl. 13:42 Her er Morten Olsens 23 landsholdsnavne


Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen fortæller her, hvem han tror, der kan afløse Morten Olsen som landstræner


Her kan du se hele interviewet om Morten Olsens exit

60 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere