Annonce:
Annonce:

Elkjær: Vi har en kæmpe fordel

Preben Elkjær er ikke i tvivl om, at Parken kommer til at spille en afgørende rolle for det danske landshold

Preben Elkjær skal dække sommerens EM-slutrunde for Viaplay. Foto: Henning Hjorth
Preben Elkjær skal dække sommerens EM-slutrunde for Viaplay. Foto: Henning Hjorth
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Når det danske landshold næste lørdag starter deres EM-turnering mod Finland i København, så er det med en kæmpe fordel. Det mener landsholdslegenden Preben Elkjær.

- Vi har en kæmpe hjemmebanefordel. Det ved jeg, det er. Jeg har selv spillet i Parken, og det er bare et specielt sted for en dansk fodboldspiller. Det giver måske 15 procent mere, at man er foran det danske publikum i trygge rammer, siger Elkjær til Ekstra Bladet til Viaplays pressemøde inden EM.

Det unikke format til denne EM-slutrunde, som afholdes i 11 lande, gør, at der er stor forskel på, hvor langt de forskellige landshold skal rejse under gruppespillet.

Hjulmand status inden EM: Hjemmebanefordelen, at ville gå hele vejen og 9’er positionen

Skal du slå vennerne i EM-manager? Her er ekspertens røverkøb i Danmarks gruppe.

Annonce:

Danmarks modstander i gruppen Belgien skal f.eks. rejse næsten 3000 kilometer for at spille sine tre gruppekampe, imens det danske landshold kan blive i landsholdslejren i Helsingør, og det kommer til at gøre en forskel, fortæller Preben Elkjær.

- Det kommer til at betyde meget. Landsholdet kan tage op til Helsingør og forberede sig under vante forhold. Du skal ikke hoppe fra hotel til hotel, i stedet sover du i samme seng. Du kan fokusere på en helt anden måde.

Elkjær, som skal dække slutrunden som ekspert for Viaplay, tror ikke, at det kan give ekstra pres at være på hjemmebane, der kan tynge spillerne. 

Annonce:

- Det synes jeg ikke, det gjorde, da jeg selv spillede. Selvfølgelig er der pres på, men det er der jo altid. Det er jo et godt pres, fordi vi skal gøre vores landsmænd glade.

Foto: Henning Hjorth
Foto: Henning Hjorth

Målene skal komme fra flere kanter
Preben Elkjær nåede at score 38 mål i 69 kampe for landsholdet, men den tidligere landsholdsbomber tror, at målene bliver nødt til at komme fra flere kanter end kun angrebet, hvis Danmark skal komme langt i turneringen.

- Målene kan jo komme fra alle steder, de skal bare komme, og det, ved jeg godt, lyder ret banalt. Vi har ikke set en endnu, der bare bomber den ind, så det skal formentligt komme fra flere kanter. Den måde fodbold er i dag, kan det jo også være en forsvarsspiller, der scorer, siger Elkjær og fortsætter:

- Jeg synes, vi spiller godt offensivt fodbold, men det, synes jeg, er fordi, at holdet er en enhed. Vi forsvarer med 11 mand og angriber med en seks-syv mand. Det er måden, fodbolden bliver spillet nu. Du vinder ikke denne turnering, hvis du ikke spiller sådan.

Søndag nat sender Ekstra Bladet eksklusivt boksebraget mellem Floyd Mayweather og Logan Paul. Bliver det til bøllebank, sensationelt nederlag eller ren skandale? Udover hovedfighten er der flere andre kampe. SE MED HER (Ekstra Bladet+)

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: