Annonce:
Annonce:

EM 92 Boris Becker til EBs udsendte: Er du dansker? Det gør mig ondt!

Thomas Hässler kan knuse de danske gulddrømme, mens Steffi Graff og Boris Becker er overbeviste om tysk sejr

Boris Becker i aktion ved Wimbledon 1992. Foto: AP
Boris Becker i aktion ved Wimbledon 1992. Foto: AP
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

I dag den 26. juni er det præcist 25 år siden, Danmark vandt EM i fodbold. Ekstra Bladet dækkede selvfølgelig begivenheden massivt og i dag genskaber vi vores dækning og bringer hele dagen artikler fra dengang. Vi livedækker også kampen og giver dig de bedste reaktioner efterfølgende. Følg med hele dagen og genoplev det største danske sportsresultat nogensinde!

-----

LONDON (Ekstra Bladet): Jamen Steffi dog! En så dygtig boldspiller med så stor forstand på sport. Og så med et skud langt i skoven. 3-0 eller 3-1 til Tyskland. Der blev snakket fodbold i tennis-korridorerne i Wimbledon i går.

De tyske tennis-stjerner undgik ikke at tage stilling til EM-gyset på Nya Ullevi i Göteborg i aften.

- Jeg tror det bliver 3-1, nej 3-0 er mit bud, sagde Steffi.

Annonce:

Og da der så med et stort spørgsmålstegn fra en naiv dansk rapporter blev spurgt 'til hvem', grinede den forsvarende Wimbledon-mester:

- Til os selvfølgelig.

Og her gik Ekstra Bladet ud fra, at hun mente Tyskland. Steffi Graff spillede sig i går let frem til 3. runde med sejr over amerikaneren Werdel, 6-1, 6-1. I dag er fridag for hende, og den agter hun at tilbringe i den villa, hun har lejet af skuespillerinden Tessa Wyatt på Windy Ridge tæt på Wimbledon-anlægget. Pris: 11.000 kroner om dagen!

Foto: AP
Foto: AP

Boris Becker, der er kendt som en glødende fodbold-fan, har fulgt samtlige Tysklands kampe på TV og har tunet antennen ind på Göteborg i hans lejede bolig på Raymond Road.

- Jeg tror på 3-1 til Tyskland. Er du dansker? Det gør mig ondt, sagde Becker, der for to år siden fulgte Tysklands VM-finale i Rom på et TV-apparat på selve Wimbledon-anlægget.

Dengang vandt Tyskland finalen, mens Becker tabte sin finale til Stefan Edberg i fem sæt. I år måtte det gerne gå omvendt.

Annonce:

Becker overlevede i går sin nærmest obligatoriske fem sæts-gyser mod tjekko-slovakken Martin Damm - en fremragende ung spiller, som Kenneth Carlsen såmænd slog i Singapore Open tidligere på året...

Måske kigger Danmarks nyeste glødende tilhænger, topseede Monica Seles også med i aften. Som nævnt i Ekstra Bladet i går sneg hun sig i mandags ud fra et society-party hos rock-stjernen Prince for at følge Danmarks lazaret-gys mod Holland.

Stop den mand

GÖTEBORG (Ekstra Bladet): Stop ham, og vejen til at fuldende denne fantastiske fodbold-succes med finale-sejr ligger åben for Danmark.

Sådan er den enslydende betragtning fra alle fodboldeksperter. Og den tysker som Ricardos tropper først og fremmest skal udradere er - selvfølgelig - Thomas Hässler.

Den lille mand med det store format. Et format, der er blevet endnu større under denne EM-turnering, hvor han har været klart bedste tysker - ja måske turneringens bedste spiller.

Annonce:

Han har i alle kampe været dynamoen og drivkraften på det tyske hold. Han flytter ikke bare bolde, men skaber noget næsten hver gang, han er i aktion - og så har han altså krydret det med to bragende frisparksmål mod henholdsvis SNG og Sverige.

Og dermed har han fået belønningen for utallige ekstra timer på træningsbanen gennem årene. Hemmeligheden bag den fantastiske teknik ligger nemlig i, at han - når holdkammeraterne er gået til omklædning - er fortsat med at solo-træne i at udvikle sin sparke-tekning.

- Jeg nyder det - ikke mindst, når det giver bonus på den måde, som det har gjort her, siger Thomas Hässler.

Sammen med holdkammeraterne kom han i går til Göteborg fra Åtvidaberg, der indtil nu har været tyskernes faste EM-hovedkvarter. Og det var en trup i god stemning, der mødte op. Sejren - og det flotte spil - over Sverige har tydeligvis løftet alle til at tro på, at VM-triumfen fra to år siden følges op ad en EM-triumf. Men der er tydeligvis respekt for danskerne.

Annonce:

- Jeg har sjældent set et hold spille med så meget begejstring og entusiasme. Og når man kan slå Holland, ja, så kan man slå alle. Så der bliver bestemt ikke tale om en undervurdering fra vores side, fastslår Hässler.

Han udtaler sig ikke uventet rosende om Povlsen, men bestemt også for den gamle chef for Olsen-banden.

- Morten betød utroligt meget for holdet i Köln. Og han havde en erfaring, som blandt andet jeg meget af, understreger den tyske super-stjerne, som Richardo forhåbentlig har et effektivt modtræk mod i aften.

HUSK! EKSTRA BLADET LIVEDÆKKER EM-FINALEN 20.15 MANDAG AFTEN

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: