EM er mit store udstillingsvindue

- Jeg føler, jeg er tæt på EM, men jeg ved, jeg skal hjem og bevise noget først i Ajax, fastslår Lucas Andersen

Lucas Andersen er klar til at gribe EM-chancen. (Foto: Lars Poulsen)
Lucas Andersen er klar til at gribe EM-chancen. (Foto: Lars Poulsen)

LYNGBY (Ekstra Bladet): Han kan godt minde om Brian Laudrup. Når han er i topform kan minderne også i et svagt øjeblik handle om Michael Laudrup. Altså i sekvensker.

Lucas Andersen er en af de danske spillere, der kan blive en stor profil ved sommerens U21 EM.

Nu er han endnu ikke udtaget, men han står med det man kalder mange trumfer for at sikre sig en af de 23 pladser, som landstræner Jess Thorup uddeler i slutningen af maj.

Se også: Thorups svære EM-puslespil

- EM er et stort mål for mig. Det er den eneste slutrunde, der foregår til sommer. Det er min mulighed for at vise mig frem for alle de europæiske storklubber. De følger helt sikkert med, når alle talenterne er samlet.

- Selvfølgelig kan jeg også vise mig frem i Ajax og i Champions League, men det er noget ganske særligt at gøre det for sit land ved en slutrunde, fastslår Lucas Andersen overfor Ekstra Bladet.

Han har tidligere på måneden været plaget af sygdom, der betød, at han stort set ikke trænede i to uger. Derfor har det ikke været en Lucas Andersen, der har været i topform i de to testkampe mod Portugal og USA.

- Jeg tror, jeg har haft en virus. Har haft ondt i hovedet og i maven. Men nu føler jeg, at jeg er på vej tilbage igen, forklarer han.

Se også: Dansk matchvinder: Ikke godt nok

Nu handler det om at finde efterårets niveau, hvor han i perioder var en markant profil på Ajax-mandskabet.

- Mit mål er at være en fast del af startopstillingen i løbet af et par uger. Det handler om hurtigt at finde kamprytmen igen, forklarer Lucas Andersen, der på U21 landsholdet helst vil optræde i 10’er positionen lige bag den dybe angriber.

- Men min fordel er, at jeg kan spillere flere forskellige positioner. Både til venstre og som falsk 9’er, påpeger han.

Drømmer om OL
Det er 23 år siden, at Danmark senest var med til OL i fodbold. Dengang var Lucas Andersen ikke født.

Nu drømmer han om at blive en af de næste, der repræsenterer et dansk fodboldlandshold ved en OL slutrunde.

- Det er en enorm motivationsfaktor at have muligheden for at komme til OL, hvis vi gør det godt ved EM, påpeger han.

Se også: FCK-profil kom ind fra bænken og sænkede USA

Han føler sig overbevist om, at Danmark får en god slutrunde til sommer i Tjekkiet, fordi de seneste to år har vist, at det danske mandskab har mange strenge at spille på.

- Vi er et godt, der laver mange mål og så er vi dygtige til at forsvare, mener han.

Meget vi skal forbedre
Anfører Jannik Vestergaard er en vigtig brik som den centrale styrmand i defensiven, hvis Danmark skal have succes ved sommeren EM-slutrunde.

Den store, stærke og kompromisløse Bremen-stopper er glad for udbyttet af de to testkampe mod Portugal og USA, men han advarer også mod, at man ikke skal blive for overmodige.

- Der er rigtig meget vi skal arbejde med. Vi skal på ingen måder læne os tilbage og tro, at vi er super dygtige. Der ligger et vigtigt arbejde for os alle i klubberne de næste måneder, siger Jannik Vestergaard.

Han havde et vanskeligt efterår, hvor han var ude i Hoffenheim-kulden. Men siden januarskiftet til Werder Bremen, er han blevet en nøglespiller i den nye klub.

Se også: Før USA-kamp: 40-45 spillere bejler til EM

- Jeg var meget ramt på selvtilliden, fordi jeg havde fornemmelsen, at uanset, hvor godt jeg trænede, så kom jeg ikke til at spille. Derfor er det dejligt nu at være i en klub, hvor jeg bliver værdsat, forklarer Jannik Vestergaard.

For ham var det vigtigt, at 0-0 kampen forleden mod Portugal viste, at Danmark sagtens kan være med mod et af de absolut bedste mandskaber på den europæiske scene.

- Vi var under pres i den kamp, men der var også flere positive tegn, der viste, at vi har kvaliteterne. Mod USA var det svært at spille fodbold, fordi underlaget gjorde det vanskeligt. Men det er naturligvis vigtigt at vinde kampe, hvor du ikke spiller dit bedste, forklarer han.

  Foråret har ikke været, som Sisto havde håbet. Problemer med en skade og FIFA-langtrækkeri forstyrrer den unge dansker (Foto: Ernst van Norde) U21EM - 31. mar. 2015 - kl. 08:38 EM i fare for FCM-juvel: FIFA trækker sag i langdrag

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere