EM-finale eller Derby? Her er danskernes KLARE valg

Ekstra Bladets brugere har talt. De vil hellere se EM-finale med kvinderne frem for Brøndby og FC København

Brugerne har talt. Med store tal endda. De er ikke i tvivl om, hvad de helst vil se, når der søndag vises to kæmpekampe på dansk tv; EM-finalen mellem Danmarks og Hollands kvinder og derbyet mellem Brøndby og FC København.

Står det til Ekstra Bladets brugere, vil de helst tune ind på de dygtige fodbolddarlings EM-færd. Det viser en afstemning, Ekstra Bladet har foretaget.

Men der er bare et problem. Finalen spilles klokken 17, mens Brøndby og FC Københavns spilles og vises direkte fra klokken 18.

Det betyder, at de to kæmpekampe overlapper hinanden, og at man derfor selvsagt ikke kan se begge kampe i fuld længde.

Rykker ikke kampen
Scenariet med de to overlappende kampe kunne have været undgået. Men fredag aflivede Divisionsforeningens turneringschef, Peter Ebbesen, den muighed.

- Vi har undersøgt muligheden for at rykke kampen mellem Brøndby og FCK, men vi er nået frem til, at vi ikke gør det. Der er mange hensyn at tage, og vi har vurderet, at indløbet er for kort. 

- Det er en stor kamp med over 20.000 tilskuere, og vi er meget få dage inden kampen. Forskellige hensyn har gjort, at vi har truffet den beslutning, at vi fastholder tidspunktet, siger Peter Ebbesen til Ekstra Bladet og understreger, at man anerkender EM-kvindernes præstation.

doc6w366re4ob414zyj40h.jpg 

TV3 Sport rykker gerne
Divisionsforeningens turneringschef forstår godt, hvis danskerne er skuffede over beslutningen.

- Vi er godt klar over, at rigtig mange seere gerne vil se begge kampe, siger han.

Ifølge Kim Mikkelsen, ledende redaktionschef på TV3 Sport, der har rettighederne til kampen mellem Brøndby og FCK, er det ikke tv-stationen, der har modsat sig, at kampen mellem Brøndby og FCK bliver flyttet.

- Det havde ikke været et problem for os at rykke kampen en time, så seerne kunne se begge kamp, siger Kim Mikkelsen til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har desuden været i kontakt med DBU, men her har de ingen kommentarer til, at søndagens Derby ikke bliver rykket. Det er et anliggende for Divisionsforeningen, mener DBU.

Quiz EM-kvinder i Skolefodbold

Sådan har du ikke set EM-stjernerne før: Kan du genkende dem?

Frustrerede EM-kvinder: Hvis vi var herrer, ville det være noget andet 

Holland provokerer: Vi er det bedste hold ved EM

Skanning afslører: EM-helt ramt af sportens værste skade