UEFA snyder tv-seerne under EM

Det europæiske fodboldforbund klipper gamle tv-billeder ind i livetransmissionerne fra EM

Det var svært ikke at få medlidenhed med den kvindelige tyske fodboldfan, der sad på lægterne og græd, da hendes hjemland var ved at tabe til Italien i semifinalen.

Og det var svært ikke at grine, da den tyske landstræner Joachim Löw skubbede ud af hænderne på en bolddreng under Tysklands opgør mod Holland.

De to eksempler var dog begge noget ældre klip, som UEFA, der producerer tv-signalet fra EM-slutrunden, fik klippet ind under livetransmissionerne.

Den grædende tyske pige fældede nemlig ikke sine tårer efter Balotellis mål til 1-0. Vandværket blev tændt, fordi pigen blev rørt, da de to hold trådte ind på stadion og blev præsenteret. Det har pigen selv oplyst til tyske medier.

Læs også:

Se også: Martin Jørgensen har mest fidus til Italien

Og Joachim Löws drilleri af en ukrainsk bolddreng fandt sted inden opgøret mod Holland og ikke under selve kampen. Det fortæller Spiegel.de.

Den tyske tv-station ARD, der viste de tyske EM-kampe, kritiserer UEFA hårdt og mener ikke, at den slags fifleri med virkeligheden kan accepteres.

UEFA mener dog ikke, at det er en usædvanlig fremgangsmåde og lægger ikke umiddelbart op til ændringer i deres måde at producere på.

Se mere:

Se også: Balotelli: Det ville være fantastisk at vinde EM

- UEFA har intet ønske om at have ful kontrol over de billeder, som leveres til tv-stationerne. UEFA har kun et ønske om at levere det bedst mulige produkt til alle 180 rettighedshavere, lyder det fra UEFA i en mail til ekstrabladet.dk

- I tilfældet med Joachim Löw (der fandt sted 1,50 før kick off), blev der brugt replay wipes (eks. et logo, der glider ind som overgang mellem live tv-billeder og replays, red.). Vi har dog gjort produceren af af den pågældende kamp, at replayet skal markeres tydeligere, så der ikke opstår tvivl.

- I tilfældet med den grædende tyske pige, blev billedet brugt for at illustrere stemningen og spændingen blandt de tyske fans. Vores produktionshold var dog ikke enig i brugen af det omtalte klip lige efter et mål.

- Det har vi også gjort helt klart overfor den pågældende producer, så der ikke kan opstå misforståelser, understreger UEFA.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen