TV: Madrid i glædesrus over EM-finaleplads

Madrid kogte over af glæde, da spanierne efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence mod Portugal sikrede sig finalepladsen ved EM i Ukraine og Polen

De spanske fodboldstjerner har gjort det igen.

Onsdag aften spillede Spanien sig i EM-finalen med en 4-2-sejr over Portugal efter forlænget spilletid og straffesparkkonkurrence.

Det er holdets tredje finale i træk efter EM-triumfen i 2008 og VM-gevinsten for to år siden. Muligheden for et historisk titelhattrick gør den spanske landstræner Vicente del Bosque stolt.

TV:

EM 2012 - 27. jun. 2012 - kl. 13:13 TV: Her går Ashley Cole og venner amok

- Disse spillere har allerede oplevet så mange store kampe sammen. Nu skal de bare give deres bedste en gang mere, siger træneren, som selv førte Spanien til tops ved VM i 2010.

Den spanske anfører, Iker Casillas, er pavestolt over de seneste års bedrifter.

- Ikke mange er i stand til det, som vi har præsteret. Dette er øjeblikke vi med glæde kan huske tilbage på, når vi engang ikke kommer i finaler hele tiden, siger målmanden.

Han reddede selv João Moutinhos forsøg fra 11-meter-pletten, mens Bruno Alves så sit forsøg reddet af overliggeren. Casillas føler med portugiserne, hvor Real Madrid-stjernen har tre klubkammerater - blandt andre Cristiano Ronaldo.

LÆS:

Se også: Nedslået Portugal-træner: Hvor var heldet?

- I en straffesparkkonkurrence er det et spørgsmål om held. Det er ikke så lang tid siden, at jeg indkasserede et bittert nederlag på denne måde, siger Casillas med henvisning til Champions League-semifinalen mod Bayern München.

Portugals landstræner, Paulo Bento, lægger heller ikke skjul på, at nederlaget gjorde meget ondt på ham.

- Hvis jeg skulle vælge en måde at tabe på, ville jeg ikke vælge denne, siger Paulo Bento, hvis mandskab i gruppespillet besejrede Danmark.

Efter 120 minutters spil stod der 0-0, og det var portugisernes egen skyld, mener han.

LÆS:

Se også: Spanien i finalen efter flad fest

- Vi var det bedste hold i de første 90 minutter, men vi udnyttede ikke vores chancer. I den forlængede spilletid var Spanien stærkere, men vi burde have afgjort det hele i den ordinære spilletid, siger Bento.

Trods skuffelsen forlader Bento slutrunden med en vis stolthed.

- Spanien er et fantastisk hold, og vi kan sige farvel med oprejst pande, siger han.

Cristiano Ronaldo - fast og sikker skytte fra 11-meter-pletten - fik aldrig chancen i straffesparkkonkurrencen. Han var valgt som den femte portugiser, der skulle sparke, men så langt nåede de aldrig til.

Det gjorde spanierne til gengæld, og Cesc Fabregas, som scorede det afgørende mål, vidste inden dysten fra de berømte 11 meter, at han ville sparke som nummer fem for Spanien.

LÆS:

Se også: Ronaldo buh'et ud under racisme-tale

- Jeg fik at vide, at jeg skulle tage det andet spark, men jeg sagde nej. Jeg ville tage det femte spark, for jeg følte, at det var meningen denne aften, fortæller den offensive midtbanespiller, der startede den ellers halvkedelige kamp på bænken.

Søndagens finalemodstander findes torsdag aften mellem Tyskland og Italien.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen