Nedslået Portugal-træner: Hvor var heldet?

Den portugisiske landstræner var stolt efter straffesparksdramaet mod Spanien i EM-semifinalen

Paulo Bentos EM-drømme blev knust i semifinalen onsdag aften. (Foto: AP)
Paulo Bentos EM-drømme blev knust i semifinalen onsdag aften. (Foto: AP)

DONETSK (ekstrabladet.dk): Man kunne næsten ikke andet end have ondt af ham og hans portugisiske hold.

Portugal var så tæt på at sende Spanien ud af EM, men da den portugisiske landstræner Paulo Bento lidt i 01 lokal Donetsk-tid kom til pressekonferencen på Donbass Arena var det for at sige farvel. Farvel til EM.

- Vi kom ikke i finalen, men vi kan være stolte. Hele Portugal kan være stolt over holdet. Vi gav Spanien mange problemer, sagde Bento, hvis mandskab først måtte overgive sig efter en dramatisk straffesparkskonkurrence.

Se også: del Bosque drømmer om hattrick Se også: del Bosque drømmer om hattrick

En straffesparkskonkurrence, hvor holdets superstjerne Ronaldo som femtemand slet ikke nåede at sparke.

Kunne have afgjort kampen
- Hvis jeg skulle vælge en måde at tabe på, så ville jeg ikke vælge den her. Men man skal tabe på en eller anden måde, og spillerne kan forlade turneringen med hovederne højt hævet, konstaterede den portugisiske landstræner, der med en vis ret kunne hævde, at hans hold kunne have afgjort kampen i løbet af de første 90 minutters fodbold.

- Vi var bedst i den ordinære kamp, mens Spanien var stærkere i den forlængede spilletid. Men vi kunne have afgjort kampen – både i 1. halvleg og hen imod slutningen af anden.

Nu sluttede det i stedet 0-0, og i straffesparkskonkurrencen brændte Moutinho og Bruno Alves for Portugal, og så kunne Cesc Fàbregas på sidste spanske spark sikre de forsvarende mestre en 4-2-sejr.

Intet held
Det fik Bento til at sukke dybt.

- Vi havde trænet i det og forberedt på denne situation. Men hvis du ikke har en lille smule held, så går det ikke. Og vi har ikke haft meget held i denne turnering.

Se også: Spanien i finalen efter flad fest Se også: Spanien i finalen efter flad fest

- Vi har ramt træværket fem gange – og én af gangene endda i straffesparkskonkurrencen. Jeg vil helst ikke tale om held, men vi har ikke haft noget på noget tidspunkt ved EM.

- Jeg håber, at vi en dag får held i turneringen, sagde Bento.

Mere effektive
Ud over det manglende held forsøgte han ikke at lede efter forklaringer på nederlaget. Dommerens skyld var det i hvert fald ikke.

Se også: Adiós amigo Se også: Adiós amigo

- Nej, vi tabte ikke på grund af ydre omstændigheder. Vi tabte, fordi Spanien var mere effektive end os i straffesparkskonkurrencen, sagde Paulo Bento og rettede blikket mod VM-slutrunden i Brasilien i 2014.

For EM har vist ham, at han råder over et hold, der er i stand til at drille de allerstørste.

- Vi kan konkurrere med ethvert hold i enhver turnering, og jeg ser frem til at forberede spillerne frem mod VM, sagde succestræneren, der tog over i løbet af EM-kvalifikationen og fik sat så meget skik på det portugisiske hold, at det onsdag aften kun var centimeter fra at kvalificere sig til søndagens finale i Kiev.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen