Italien frygter Roys taktik

England har spillet deres EM ud fra en kompakt defensiv - som aftenens italienske modstander ellers har været kendt for

Selvom Manchester United-stjernen Wayne Rooney er en del af det engelske EM-hold, er det ikke sprudlende offensiv, der præger Roy Hodgsons mandskab. (Foto: AP/Kirsty Wigglesworth)
Selvom Manchester United-stjernen Wayne Rooney er en del af det engelske EM-hold, er det ikke sprudlende offensiv, der præger Roy Hodgsons mandskab. (Foto: AP/Kirsty Wigglesworth)

KIEV (ekstrabladet.dk): Roy Hodgson ved, hvordan italienske hold skal besejres.

Den 64-årige engelske landsholdsmanager var ad to omgange i Inter i 90' erne og efter mesterskabet med FCK i 2001 en tur i Udinese. Det blev hans berømmede og berygtede 4-4-2-system ikke mere offensivt af.

Hodgson overlader gerne initiativet til modstanderen. England har ikke haft bolden meget ved slutrunden, i gruppespillet var englænderne det hold, der havde færrest afleveringer, og kun Ukraine, Irland og Grækenland havde færre forsøg på mål.

Italienske England
Det hverken overrasker eller bekymrer Hodgson. For ham drejer det sig om at minimere egne fejl og slå til på modstanderens.

Det lyder helt italiensk, ikke? Italien frygter da også den egenskab hos Hodgson og udtrykker respekt for manden, der har videreført Fabio Capellos arbejde og gjort England mere italienske end italienerne selv.

- England er blevet mere italienske takket være Capello og de italienske trænere i Premier League. De forsvarer sig bedre og slår til på kontra, så vi skal virkelig være forsigtige mod dem, siger Juventus-forsvareren Leonardo Bonucci.

Læs også:

Se også: England kæmper mod grim statistik

Manchester City-manager Roberto Mancini advarer også sine landsmænd mod Hodgsons taktik.

- De venter på modstanderen og rammer dem på omstillinger. Det er den slags fodbold, som vi italienere i lang tid var mestre i. Det kan se kedeligt ud, men fra nu af vinder det hold, der scorer først formentlig, siger Mancini til Gazzetta dello Sport.

Snu gammel ræv
Den italienske sportsavis har også talt med Gianfranco Zola og Paolo Di Canio, der begge både har spillet og trænet i England. De udtrykker også respekt for Hodgson.

- Han er en snu gammel ræv, og det engelske hold ligner et italiensk fra 80' erne, siger Di Canio, mens Zola hæfter sig ved, at England er blevet 'little Italy'.

- Hodgsons England er lidt mindre engelsk. De sørger for, at der er mindre plads mellem linjerne, og takket være eksporten af italienske trænere til England har englænderne forstået, at for at vinde er det nødvendigt at forsvare sig godt, siger den lille troldmand, der ikke har problemer med at finde Hodgson-aftrykket:

- Hans filosofi har været den samme, uanset hvor han har trænet. Organisation, disciplin og uselviskhed.

England-Italien, TV 2 kl. 20.45

Billedtekst: Roy Hodgson og John Terry har slagplanen klar, som skal sende England i semifinalen. FOTO: AP

Hvordan går det i kvartfinalen mellem England og Italien?

Se resultat

Hvordan går det i kvartfinalen mellem England og Italien?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen