Super-Ronaldo sender Portugal i semi

Cristiano Ronaldo viste sin klasse og blev matchvinder for Portugal i EM-kvartfinalen mod Tjekkiet

Cristiano Ronaldo var banens suverænt bedste spiller og scorede sit tredje EM-mål, da han headede sejren over Tjekkiet hjem 11 minutter før tid. (Foto: AP/Armando Franca)
Cristiano Ronaldo var banens suverænt bedste spiller og scorede sit tredje EM-mål, da han headede sejren over Tjekkiet hjem 11 minutter før tid. (Foto: AP/Armando Franca)

Portugal vinder muligvis ikke EM, men Cristiano Ronaldo gør måske.

Som superkrukken foldede sig ud mod Tjekket, bliver han vanskelig at smadre. Sjældent har et landshold været så afhængig af én spiller, og sjældent har én mand i så høj grad kunne bære presset. Matchvinder mod Holland og igen i kvartfinalen, hvor Tjekkiet her til aften blev besejret med 1-0.

I øjeblikket efter scoringen bankede han sig på brystet og løb ud til det nærmeste kamera og sendte en buket fingerkys af sted.

Det var forløsningens øjeblik med kun 11 minutter tilbage, og på et tidspunkt, hvor man så powerplay som var det ishockey i 23 graders polsk varme. Spillemæssigt var tjekkerne elimineret, og de stod matte og modløse tilbage, da Cristiano Ronaldo strøg frem i feltet og på fornemmeste vis bankede bolden ind på hovedstød.

Som en stumfilmstjerne
Det var femte gang i træk, at Portugal ramte en EM-kvartfinale og tredje gang, at de spillede sig videre til semifinalen.

Med sit sorte, glinsende hår mindede Cristiano Ronaldo om en stumfilmstjerne fra en svunden tid. Til gengæld var han kampen igennem up to date, når han skulle finde et passende sprog foran mål.

To forsøg på træværket blev udtrykt med de teatralske færdigheder, portugiseren også er kendt for. Attituden med de opspilede øjne skreg HVORFOR, og armene løftet mod himlen fortalte, hvortil spørgsmålet blev adresseret. Det kunne have været EM's bedste pletskud. I stedet blev det noteret som hans tredje forsøg på træværket.

Det var en perfekt aflevering ind i feltet. Hårdt presset af to tjekkere brysttæmmede Cristiano Ronaldo bolden for derefter i en lang glidende bevægelse tage den og afslutte på stolpen.

Læs også:

Se også: Ny topløs EM-demonstration i Ukraine

Men ellers var det som om, at det store låg, man havde smækket på stadion i Warszawa, også lagde en dæmper på spillet. Et andet af få spjæt i sofaen indtraf, da superkrukken sendte et saksespark tæt forbi mål.

- Cristiano er en komplet spiller. Han har ingen svagheder. Han er en leder på banen, han er god med hovedet, med fødderne, og han er hurtig. Og ikke mindst er han en stor spiller, fordi han udnytter sine talenter til fordel for holdet, lyder holdkammeraten Joao Moutinhos forklaring på, hvorfor portugiserne så ensidigt baserer sin offensiv på Real Madrid-stjernen.

Oplægget fra den tjekkiske træner var, at 'vi skal holde hovederne kolde og være tro mod vores egen stil. Være absolut fokuserede for at se, hvad Portugal finder på'.

Stort pres efter pausen
Tjekkiet var uden anfører Tomas Rosicky. Han var meldt klar, men åbenbart ikke mere klar, end at han tog plads på bænken. Hans afløser på midtbanen, den kun 21-årige Vladimir Darida, der fik sin EM-debut, medvirkede stærkt til, at tjekkerne lagde stærkest ud.

Også Cristiano Ronaldos direkte oppasser, højrebacken Gebre Selassie lagde stærkt ud, men ligesom resten af holdet dalede de gradvist i niveau. Presset blev totalt efter pausen. Over den tjekkiske målstreg var bolden også. Men indskiftede Hugo Almeida, som afløste skadede Helder Postiga, blev korrekt vinket offside.

At Tjekkiets største profil var keeper Petr Cech, fortæller historien om, hvor slemt det stod til med de offensive færdigheder.

I semifinalen, der spilles onsdag, møder Portugal vinderen af Spanien-Frankrig.

Hvor langt når Portugal ved EM?

Se resultat

Hvor langt når Portugal ved EM?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
1 af 3 Ronaldo header sejrsmålet ind med et 'studs-hovedstød'. (Foto: AP/Gero Breloer)
2 af 3 I første halvleg forsøgte han sig med et saksespark. Han ramte desuden stolpen to gange, før det lykkedes ham at score. (Foto: AP/Gero Breloer)
3 af 3 Cristiano Ronaldo var banens suverænt bedste spiller og scorede sit tredje EM-mål, da han headede sejren over Tjekkiet hjem 11 minutter før tid. (Foto: AP/Armando Franca)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen