Hodgson: Italiensk? Hvem? Os?

Roy Hodgson vil ikke have skudt i skoene, at han vil spille 'italiensk' mod Italien i søndagens EM-kvartfinale

Roy Hodgson er ikke begejstret for at blive påduttet italiensk spillestil. (Foto: AP)
Roy Hodgson er ikke begejstret for at blive påduttet italiensk spillestil. (Foto: AP)

KIJEV (ekstrabladet.dk): Det var sikkert ment som en kompliment, men den engelske landstræner Roy Hodgson tog ikke imod den.

Den 64-årige englænder lignede et stort spørgsmålstegn, da en italiensk journalist på pressemødet forud for søndagens EM-kvartfinale mellem England og Italien dristede sig til at spørge Hodgson, hvad han mente om, at England skulle spille italiensk.

- Jeg ved ikke, hvad der menes med, at vi spiller som Italien. Én må forklare mig det. Hvilke kvaliteter ser de hos os, som de også mener, er italienske?

- Jeg ved ikke, hvilke kvaliteter der hentydes til, så jeg kan ikke svare på spørgsmålet, sagde den engelske landstræner, der bortset fra det lille intermezzo virkede i ganske godt humør på pressemødet på Det Olympiske Stadion i Kijev.

Business as usual
Den tidligere Inter-træner svarede endda på italiensk, men gav ikke de italienske journalister mange guldkorn eller hemmeligheder. For Hodgson er kvartfinalen mod Italien business as usual.

- Vi ændrer ikke vores mentalitet grundlæggende, bare fordi vi er i knock out-fasen nu. I gruppefasen er der også et element af knock out over det, for får du ikke resultater, kommer du ikke videre til de sidste kampe, sagde Roy Hodgson.

England har i knald eller fald-fasen aldrig vundet en EM-kamp på fremmed græs. Kun i 1996 på hjemmebane havde de succes i de afgørende kampe. Den væmmelige statistik blev Hodgson også mindet om, og han har tænkt sig at gøre noget ved den:

- Man ændrer ikke på en statistik ved at tale. Det er på banen, at man vinder kampe, og jeg vil gerne lægge den statistik i graven, så folk ikke bliver ved med at hive den frem.

Imponeret over Italien
England vandt Gruppe D med syv point, men gjorde det uden at imponere spillemæssigt. Så har det været mere med positivt med Italien, selv om de måtte nøjes med andenpladsen bag Spanien i Gruppe C.

- Jeg er som alle andre imponeret over dem. Prandelli har gjort et godt job, og de har et godt miks mellem ungdom og erfaring.

- Vi skal spille som i de forrige kampe og forsøge at kontrollere begivenhederne. For hvis Italien får chancen for det, så kan det blive en lang aften for os, sagde Roy Hodgson.

England og Italien mødes søndag kl. 20.45 - og den kamp kan naturligvis følges her på ekstrabladet.dk.

Hvordan går det i kvartfinalen mellem England og Italien?

Se resultat

Hvordan går det i kvartfinalen mellem England og Italien?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen