Racisme-bøde mindre end Bendtners bøde

UEFA har givet Kroatien en stor bøde for tilskueres racistiske opførsel - men bøden er stadig mindre end den, Nicklas Bendtner fik for sit underbuksestunt

De kroatiske tilskuere har nu kostet fodboldforbundet en anselig sum penge. (Foto: AP/Anja Niedringhaus)
De kroatiske tilskuere har nu kostet fodboldforbundet en anselig sum penge. (Foto: AP/Anja Niedringhaus)

Det kroatiske fodboldforbund HNS er i dag blevet tildelt en bøde på 80.000 euro, svarende til små 600.000 kr., for tilskueres racistiske opførsel og brug af fyrværkeri i forbindelse med EM-kampen mellem Kroatien og Italien 14. juni.

Selvom bøden er stor, er den stadig mindre, end den Nicklas Bendtner blev tildelt for at fremvise sine underbukser, der var prydet med et sponsornavn, da han fejrede 2-2-scoringen mod Portugal.

Læs også:

Se også: Gigantbøde og karantæne til Bendtner

De kroatiske tilskuere fremviste racistiske symboler og råbte racistiske ord efter Italiens Mario Balotelli, samt fyrede færværkeri af under kampen mod italienerne.

Det fik efterfølgende den kroatiske landstræner Slaven Bilic til at kritisere den racistiske del af det kroatiske publikum.

Læs også:

Se også: Fakta: Se UEFA's andre EM-bøder

- Det (racisme) er et stort problem i hele Europa og i hele verden, og som kroat er jeg virkelig skuffet på hele Kroatiens vegne. Som en far, en sportsmand og en person, der kommer fra et moderne, åbensindet og tolerant land er jeg virkelig skuffet.

- Alle er velkomne i vores land, og jeg kan ikke lide den slags fodboldfans, og det kan mine spillere heller ikke. Jeg bor i Kroatien. Vi er et virkelig tolerant land, ikke et racistisk land, og vi er vrede på de få, sindssyge supportere. Vi er nødt til at indføre sanktioner og forsøge at fjerne den slags tilhængere for altid, sagde han ifølge soccerway.com.

Det kroatiske fodboldforbund har nu tre dage til at beslutte, om bøden skal accepteres, eller om dommen skal ankes.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen