Rooney og heldet sendte England til tops

Wayne Rooney vendte tilbage med sejrsmål mod Ukraine, der blev snydt for en scoring i anden halvleg

Wayne Rooney blev matchvinder for England. (Foto: AP/Vadim Ghirda)
Wayne Rooney blev matchvinder for England. (Foto: AP/Vadim Ghirda)

Der skal held til at vinde en EM-slutrunde. Og for Englands vedkommende også Wayne Rooney.

Den engelske landstræner Roy Hodgson rådede over begge dele, da England med en 1-0-sejr over Ukraine spillede sig videre til kvartfinalen ved EM. At Wayne Rooney skulle snuppe en hovedrolle i Donetsk var ingen overraskelse.

Læs også:

Se også: Ukraine snydt - England fedter sig videre

Manchester United-stjernen stemplede ind i EM-slutrunden med en scoring, men det var ikke den, der vil blive talt om efter opgøret på Donbass Arena. Det var den scoring, der IKKE blev godkendt.

For Ukraine blev snydt på hjemmebane. Nøjagtig som England blev snydt mod Tyskland ved VM-slutrunden for to år siden. I det 62. minut troede Devic, at han havde udlignet den engelske føring, og det havde han sådan set også - hvis ellers bare en af de fem dommere havde set det, som alle andre så: At bolden havde passeret mållinjen.

Skældte og smældte
John Terry kastede sig heroisk og fik sparket Devic' afrettede afslutning væk, men tv-billederne afslørede, at bolden havde været inde over stregen, inden Chelsea-forsvareren fik høvlet væk.

- Dommeren bag målet burde have set det. Jeg kan slet ikke forstå, hvordan han kunne undgå at se det! Meget heldigt for England, sagde den tidligere engelske landstræner Graham Taylor til BBC, mens den ukrainske landstræner Oleg Blokhin skældte og smældte ude på sin trænerbænk.

For det var chancen for ukrainerne for at komme tilbage i kampen og få den sejr, som var påkrævet for at forlænge deres liv ved EM-slutrunden. Og de havde fortjent en bedre skæbne, for værtsnationen var bedst mod England.

Læs også:

Se også: Sådan spilles EM-kvartfinalerne

De belejrede straks den engelske halvdel, gjorde det meste rigtigt og savnede sådan set kun én ting: Præcision i afslutningerne.

Selv uden deres småskadede stjerne Andrei Shevchenko kom de frem til mange chancer mod et defensivt engelsk hold, der spillede ud fra devisen, at 0-0 var nok.

Efter 25 minutter stod der 7-0 i afslutninger til Ukraine, men den engelske målmand, Joe Hart, var alligevel ikke for alvor blevet udfordret. Garmash og Gusev sparkede begge over, mens Devic og Konoplyanka fik blokeret deres forsøg af henholdsvis Scott Parker og John Terry.

Fandt aldrig håndtaget
England havde fuld fokus på forsvaret og måtte nøjes med en stor chance før pausen. Ashley Young serverede efter 28 minutter et knivskarpt indlæg til Wayne Rooney, men fra kanten af det lille felt headede han svagt forbi Pyatovs mål.

Den engelske angriber tog dog revanche kun tre minutter efter pausen. Steven Gerrard stod i skøn forening med Pyatov for oplægget. Den usikre målmand fandt aldrig håndtaget på bolden, og så kunne en helt fri Rooney tæt under mål let heade England foran 1-0.

Læs også:

Se også: Zlatan svingede skøjten

Artem Milevskiy skulle have udlignet efter en time, men headede over, og bare to minutter senere havde Devic altså bolden i nettet - uden det blev belønnet oppe på måltavlen. Det fik dog ikke Ukraine til at give op. De sendte Shevchenko i aktion, blev ved med at presse på, men fik aldrig udbytte.

England er videre til et kvartfinalemøde med Italien. Takket være tilbagevendte Wayne Rooney - og en stor portion held.

Hvem vinder kvartfinalen mellem Tjekkiet og Portugal?

Hvem vinder kvartfinalen mellem Tyskland og Grækenland?

Hvem vinder kvartfinalen mellem Spanien og Frankrig?

Hvem vinder kvartfinalen mellem England og Italien?

Se resultat

Hvem vinder kvartfinalen mellem Tjekkiet og Portugal?

Hvem vinder kvartfinalen mellem Tyskland og Grækenland?

Hvem vinder kvartfinalen mellem Spanien og Frankrig?

Hvem vinder kvartfinalen mellem England og Italien?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
Medie: Chelsea nærmer sig ny forstærkning
Officielt: Brighton henter hollandsk angriber i rekordhandel
Fredagens rygtebørs: Manchester City viser interesse for Liverpool-profil
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen