Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Tysk respekt for Danmark - men vi vinder 3-0

Tyskerne elsker dansk fodbold og Olsen-Banden, men fantasien rækker ikke til rød-hvid triumf i aften

Sådan forventer Tyskland at se sine fodboldhelte i aften. (Foto: AP)
Sådan forventer Tyskland at se sine fodboldhelte i aften. (Foto: AP)

LVIV (ekstrabladet.dk): Det er ikke kun i den hjemlige andedam, at EM-triumfen i 1992 stadig står lyslevende i erindrigen.

Sensationen i Gøteborg har også indprentet sig i den tyske fodboldhistorie, og er en af de væsentligtste årsager til, at 'fussball aus Dänemark' stadig nyder en vis respekt syd for grænsen.

Men trods naboskabet så er vores store nabo mod Syd i tvivl om, hvor gode Morten Olsens aktuelle mandskab egentlig er.

Se også: Bombe i Olsens startopstilling

- Jeg har fortalt mine kolleger, at det bliver en meget svær kamp. Vi ved ikke, hvor stærke Danmark virkelig er i øjeblikket. Er de på 100 procent, er de på 80?, siger Dirk Adam fra den tyske afdeling af Eurosport til ekstrabladet.dk kort tid før kickoff i Lviv.

- De har gode spillere, der er teknisk stærke. De viste de for 20 år siden mod Tyskland i finalen. I mine øjne er det en stærk modstander, man ikke må undervurdere. Problemet er, at vi kender spillerne fra Holland og Portugal, men vi kender ikke danskerne ligeså godt, og vi ved ikke helt, hvor stærke danskerne er lige nu. Det er nøglen, siger Adam.

Se også: Arnesen: Eriksen kan ikke gemme sig

Han fortæller, at både dansk fodbold - og Danmark generelt - nyder et godt ry bland tyskerne. Men endnu et nederlag til danskerne er alligevel mere end fantasien kan rumme.

- Dansk fodbold har et godt rygte på grund af historien og navne som Peter Schmeichel og Flemming Povlsen. Danmark har i hele taget et godt ry. Jeg kommer selv fra Dresden, Hvor vi så Olsen-Banden, da jeg var dreng. Det er samme med fodboldholdet, siger han og fortsætter:

EM 2012 - 17. jun. 2012 - kl. 18:59 TV: Lindegaard 'Nationen! er hjerneblødninger'

- Hvis Danmark vinder, så er Tyskland ude, så er det lige meget om man er favorit. Jeg tror, tyskerne ser realistisk på situationen, men det vil selvfølgelig være et chok at tabe til Danmark, siger Dirk Adam, der da også selv er ganske sejrssikker på Tysklands vegne.

- Mange lande ville være stolte af at have vores hold. Så mit hjerte siger 2-0 eller 3-0 til Tyskland, mens fornuften nøjes med 1-0, siger Dirk Adam.

Forhåbentlig bliver både han og resten af fodbold-Tyskland meget klogere senere i aften.

Husk, at du kan følge kampen live på ekstrabladet.dk fra klokken 20.45...

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen