Tysk midtbanebæst vil æde Danmark

Bayern-stjerne jagter EM-succes efter rædselsår

Skader har forfulgt Schweinsteiger (Foto: AP)
Skader har forfulgt Schweinsteiger (Foto: AP)

LVIV (ekstrabladet.dk): Inden EM blev sparket i gang, vakte Bayern Münchens kolossalt skuffende sæson en god portion bekymring hos landstræner Joachim Löw.

Stjernerne fra den sydtyske klub udgør – naturligvis, fristes man til at skrive – stammen på ’Die Nationalelf’, men det var en flok Bayern-stjerner med mentalt underskud, der meldte sig under EM-fanen.

Fiaskoen har nemlig været til at få øje på på Allianz Arena, hvor de tre andenpladser i Bundesligaen, pokalturneringen og ikke mindst Champion League er at betragte som rene tabermedaljer.

Se mere:

Se også: Tøfting: Eriksen må på bænken

Her blev han som bekendt den store synder med den afgørende afbrænder, der endte med at sende trofæet med Chelsea hjem til London.

Hvad værre, set fra landstræner Löws synspunkt, var, at skaden truede med at koste EM-deltagelsen.

Schweinsteiger missede testkampene mod Israel og Scweiz, og var tydeligvis savnet, men desværre for Danmark blev han klar i tide, og har sammen med knivskarpe Mario Gomez været bedste tysker hidtil.

For ifølge Morten Olsen får William Kvist og enten Niki Zimling eller Jakob Poulsen rigeligt at gøre med at matche Bastian Schweinsteiger i midtbaneduellerne.

Se mere:

Se også: Danmark og Tyskland er videre med 3-2-kamp

- Han er en verdensklassespiller, ingen tvivl om det. Han er en kontrollerende spiller, både når tyskerne og modstanderne har bolden. Og så er han god i opspillet, roser Olsen, der er imponeret over tyskerens udvikling.

- Det er en spiller, der har været med i mange år og har stor erfaring, selvom han ikke er så gammel endnu. De seneste år har han optrådt på midten, selvom han begyndte som angriber. Så det er en spiller med stor erfaring på flere forskellige planer, lyder det fra den danske landstræner.

Han advarer dog mod at stirre sig blind på profiler som Gomez og Schweinsteiger. For tyskerne har – som de fleste nok har noteret sig - meget mere end de to at byde på.

- Schweinsteiger er simpelthen topkvalitet. Men det er alle de tyske spillere, så det er ikke nogen overraskelse, fastslår Morten Olsen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
Lyngby-spillere kan frit forlade klubben, hvis de ikke får løn
Officielt: Burnley køber Lennon i Everton
AaB-brasilianer er kommet i bedre form: Det fungerer bedre for mig nu
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen