Frankrig udspillede EM-værterne

Naturens rasen hjalp ikke Ukraine, der fredag aften tabte 2-0 til Frankrig i en kamp som gruppefavoritterne styrede fra start til slut

Jeremy Menez var blandt Frankrigs bedste mod Ukraine, og scorede 1-0-målet. (Foto: AP)
Jeremy Menez var blandt Frankrigs bedste mod Ukraine, og scorede 1-0-målet. (Foto: AP)

De ukrainske EM-medværter havde ikke meget at lune sig på fredag aften, hvor kvartfinaledrømmene, som blev tændt af førsterunde-sejren over Sverige, led et alvorligt knæk mod forhåndsfavoritterne fra Frankrig.

Godt nok tabte Shevchenko og co. 'kun' med 2-0, men franskmændene fik pillet brodden af den ukrainske offensiv i en grad, så det blev tydeligt at de gulklædte ikke udgør en reel fare mod de bedste EM-nationer på trods af det medlevende hjemmebanepublikum.

Aftenens opgør på Shaktar Donetsks hjemmebane Donbass Arena blev dramatisk, da et forfærdeligt tordenvejr fik den hollandske dommer Bjorn Kuipers til at afbryde kampen allerede efter fire minutters spil.

Læs også:

Se også: SLUT: Frankrig onde ved Ukraine

Regnen væltede ned, mens spillerne hastigt forlod banen, og der var længe tvivl om, hvorvidt kampen overhovedet kunne genoptages.

Men det fremragende stadion bestod testen med glans, da dommeren og UEFA efter en times ophold i kampen i fællesskab kunne konstatere, at de enorme vandmasser med succes var blevet drænet fra banen, og så kunne kampen starte for alvor.

Ukraine var udmærket med i første halvleg, men det var Frankrig, som havde klart de største chancer.

Ikke overraskende var Benzema, Ribery og Nasri konstante trusler i det ukrainske straffesparksfelt, men højrekanten Jeremy Menez ville også være med, og efter et kvarters spil havde han bolden i nettet. Der var dog korrekt flaget for offside forinden.

Med lidt held kunne Frankrig have været foran med et par mål ved pausen, men det blev ved 0-0.

Læs også:

Se også: Engelske og svenske fans i konfrontation

Syv minutter inde i anden ombæring gik den imidlertid ikke længere for værterne. Igen var det Menez, der fik bolden i nettet, og denne gang blev scoringen godkendt.

Et flot forarbejde af Ribery og Benzema endte med, at Menez modtog bolden i højre side. Han skar flot ind i banen, og passerede sikkert Ukraines keeper Andrej Pyatov.

Blot tre minutter senere lukkede Yohan Cabaye kampen, da han fordoblede føringen.

Igen stod Ribery og Benzema for opspillet, og denne gang endte bolden hos den 26-årige midtbanespiller, som iskoldt udplacerede Pyatov.

Efter scoringerne trak franksmændene sig lidt tilbage, og kørte usvigeligt sikkert årets første EM-sejr hjem, efter første kamp mod England var endt 1-1.

Ukrainerne kan med en sejr over England i sidste gruppekamp stadig nå kvartfinalerne, men det kræver mere skarphed fra holdets aldrende stjerne Andriy Shevchenko, som havde sit holds bedste chancer denne aften, men ikke for alvor kom tæt på.

1 af 3 Et farligt tordenvejr fik dommeren til at udskyde kampen en time. (Foto: AP)
2 af 3 Andriy Voronin gjorde ikke de store indsigelser, da Bjorn Kuipers gav samtlige spillere marchordre efter blot fire minutter. (Foto: AP)
3 af 3 Jeremy Menez var blandt Frankrigs bedste mod Ukraine, og scorede 1-0-målet. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen